nova filmska nada

Kći Vlaste Knezović glumi glavnu ulogu u filmu Filipa Šovagovića

Foto: šime strikoman
bojana petrović
Foto: šime strikoman
bojana petrović
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
'15.05.2010., Zagreb - Kazaliste Gavella, Vlasta Knezovic u predstavi Cicibela Miljenka Smoje. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Foto: šime strikoman
bojana petrović
Foto: ivo čagalj/pixsell
filip šovagović (1)
05.06.2011.
u 19:01
Mlada glumica Bojana Petrović dobila ulogu koju je redatelj namijenio Nataši Janjić.
Pogledaj originalni članak

Baš kao što je prije dvadesetak godina njezina majka, glumica Vlasta Knezović izazvala buru u kazališnim krugovima izjavom “ne opterećuju me Gavelline crne liste“, tako je i danas 29-godišnja Bojana Petrović, povukla mačka za rep kad je odlučila ispisati se s Akademije dramskih umjetnosti. Prije toga odbila je priliku o kojoj studenti sanjaju – ulogu u sapunici “Zabranjena ljubav“.

– Mislila sam da će me odvesti u pogrešnom smjeru. Ne mislim da trebam početi s važnim, velikim ili posebnim ulogama, ali smatram da sapunice nisu najbolji izbor. Možda nakon određenih godina bavljenja glumom, kad se već afirmiraš, ali kao početnik bih lako upala u fah iz kojeg bi se kasnije teško bilo iščupati – govori Bojana.

Njezinih pet minuta

Iako se po kazališnim kuloarima govori da se povukla zbog neslaganja s profesorima, Bojana to negira. Kaže kako je Akademija kolidirala s Filozofskim fakultetom, na kojemu je apsolventica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti.

- Shvatila sam da Akademija nije moj svijet jer ona je prvenstveno kazalište. A ono me ne intrigira koliko film. Kazalište mi je divno i za njega treba velika snaga. Ali ono i jako troši glumce, teško je u kazališnom svijetu kvalitetno trajati ali ne bježim od mogućnosti da jednog dana stanem i na te daske koje život znače – iskrena je.

I baš kao i njezina majka, Bojana je strpljivo čekala svojih pet minuta. Nečijom čudnom odlukom, naime, Vlasta Knezović godinama nije glumila u Gavelli. Nije čak ni prošetala scenom. A onda ju je Zlatko Vitez pozvao u histrionsku “Gričku vješticu“ i pred Vlastinim grlenim “Ja sam carica Marija Terezija“ ustuknula je Opatovina. Sada je jednako veliku priliku dobila i Bojana. Filip Šovagović ponudio joj je glavnu žensku ulogu u svom filmu “Visoka modna napetost“.

Slučajno do glavne uloge

Do Filipa i suradnje je došlo slučajno jer je željela statirati u filmu. Iskusni Filip odmah je shvatio da ima novo, mlado i iznimno lijepo lice. I Bojani je pripala uloga Meire, tajnice načelnika koju je trebala igrati Nataša Janjić.

– Izuzetno sam ponosna što sam dobila priliku surađivati baš s tom ekipom. Filip je okupio divne, entuzijastične ljude koji vole svoj posao i silno vjeruju u projekt. Svoji su, ne boje se biti ono što jesu. Osjećam veliku odgovornost jer su mi dali priliku, iskazali povjerenje. Filmski set je nešto u što sam se iskreno zaljubila i nadam se da će ta ljubav dugo trajati – govori Bojana, koja je posljednjih tjedana stalno na relaciji Zagreb-Hvar.

Kad završi snimanje “Visoke modne napetosti”, voljela bi, kaže, surađivati i s mamom.

– Uvijek mi je bila podrška. Što god odlučim ili napravim uz mene je. Sretna je i ponosna zbog ove prilike, drago joj je da sam krenula putem kojim sam htjela – govori Bojana.

Javnost ju je kao odlučnu mladu ženu i talentiranu glumicu mogla upoznati i prije, ali Bojana na kompromise, očito, nije spremna. Je li s godinama postala mudrija?

– Najteže je učiti na vlastitim greškama, a ja sam radila upravo to. S neodlučnosti i traženjem tijekom godina najviše sam namučila sebe. Jesam li se našla? Nadam se da jesam. No, dokle god si živ, radiš na sebi i tražiš se – kaže.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar billybull
billybull
04:02 06.06.2011.

nadam se da ce biti kao i majka, i puno se skidati pred kamerama...doduse, na fotkama djeluje pomalo ravno, no nadam se da je kao nezaboravna mama

DU
Deleted user
20:15 05.06.2011.

Ovo je isto kao da ste napisali \"Kći Klare Klarić glumi u filmu Ante Antića a sporednu ulogu ima Jure Jurić\" .... Pa o čemu vi pišete, tko je to Vlasta Knezović i tko je taj Filip Šovagović, pa što je on u životu napravio i tko su ti ljudi uopće, po čemu je ovo neka vijest!?

TH
thekurcula
22:31 05.06.2011.

To ti je krema hrvatskog filma. A šta da se radi kad boljih nema?