Iskustvo kinodvorana

James Cameron: Odlazak u kino jedina je zaštita od piratstva

Foto: Paul Faith/Press Association/PIXSELL
James Cameron
Foto: Paul Faith/Press Association/PIXSELL
James Cameron
Foto: Pixabay
Pirate Bay
Foto: Paul Faith/Press Association/PIXSELL
James Cameron
Foto: Paul Faith/Press Association/PIXSELL
James Cameron
29.07.2016.
u 19:40
Legenda filma upozorava, ako se filmskoj industriji ne ponudi poseban i drukčiji sadržaj, zateći će je ista sudbina kao i glazbenu industriju
Pogledaj originalni članak

Cijenjeni redatelj James Cameron (61) u svojoj bogatoj karijeri broji blockbustere poput Titanica, Terminatora, Aliena i Avatara pa ne čudi njegovo mišljenje o sveprisutnom piratskom sadržaju na internetu. 

Tijekom 30. obljetnice klasika "Alien" na svjetskoj konferenciji Comic-Con osvrnuo se na probleme unutar filmske industrije. 

"Filmske dvorane mjesto su gdje stvaratelji filmova mogu pokazati svoju umjetnost i boriti se protiv piratstva", kazao je redatelj. Filmofil nadodaje da bi i onda, kad bi piratsko skidanje filmova postalo legalno i još brže, i dalje nedostajao doživljaj kinodvorane.

"Najveća zaštita od piratstva i dalje je svetost iskustva koje se proživljava u kinodvorani, posebice kod filmova", nastavlja redatelj.

Već godinama smatra da je inovacija ključna za borbu protiv piratstva. Još 2010. uspješni Avatar, usprkos piratskim verzijama, zaradio je više od 2,7 milijardi dolara. Doduše, kasnije je postao najviše skidan film u povijesti, ali i najuspješniji.

Legenda filma upozorava, ako se filmskoj industriji ne ponudi poseban i drukčiji sadržaj, zateći će je ista sudbina kao i glazbenu industriju.

"Industrija treba kolektivno znati da, ako ne uspijemo stvoriti posebno, prožimajuće iskustvo u kinodvoranama, onda će stranice poput Napstera uništiti filmsku industriju. Nećemo si moći priuštiti snimanje filmova poput Avatara ili Transformersa jer ekonomija više neće imati smisla", zaključuje iskusni Cameron.

>> James Cameron za novi "Avatar" roni čak sedam milja pod morem

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.