Kreativni sektor na udaru

Izlazak Velike Britanije iz EU prijetnja i za uspješnu "Igru prijestolja"

Foto: PR FOTO
igre prijestolja
Foto: Reuters/ PIXSELL
Kraljica obišla set Igre prijestolja
Foto: Reuters/PIXSELL
brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
brexit
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Igre prijestolja
Foto: HBO
igre prijestolja (1)
Foto: HBO
igre prijestolja (1)
24.06.2016.
u 19:00
Ishod referenduma mogao bi pogoditi produkciju posljednje dvije sezone serije koju financira Europski fond za regionalni razvoj
Pogledaj originalni članak

Nakon odluke o izlasku iz Europske unije, osim kod građana Velike Britanije brige se javljaju i unutar britanske TV i filmske industrije. Naime, zemlja prima mnoge kulturalne subvencije od europskih agencija za financiranje, čija bi novčana podrška sada mogla izostati.

– Produkcija filmova i televizije jako je skupa i riskantna, a ne možemo znati kako će naša suradnja s producentima, financijerima i distributerima funkcionirati u budućnosti te hoće li se uvoditi novi porez na ovu djelatnost – kazao je Michael Ryan, ravnatelj IFTA-a.

Popularna američka serija "Igra prijestolja" snima se u Sjevernoj Irskoj pa lokalni zaposlenici uključeni u proces, od dizajnera do ugostitelja, zarađuju od snimanja serije. Ishod referenduma mogao bi pogoditi produkciju posljednje dvije sezone serije koju financira Europski fond za regionalni razvoj.

 

Kreativni sektor Velike Britanije znatno pridonosi napretku njezine ekonomije, a mnogi britanski glumci zagovarali su ostanak najvećeg europskog otoka u EU, među njima Keira Knightley te Daniel Craig.

>> Britanci jutro poslije guglali što znači Brexit i pitali mogu li još nastupati na - Eurosongu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IR
irados
19:11 24.06.2016.

nek presele firmu u Irsku :) job done!

BU
budaigigo
20:12 24.06.2016.

naravno da sve guzi.e žele ostanak,a sirotinja izlazak.

GF
gfrancic
02:37 25.06.2016.

pogresno, snima se u okolici Dubrovnika, a moze i sama Britanija fimancirati projekt