SPEKTAKL U ZAGREBU

Ove nastupe nikako ne smijete propustiti na ovogodišnjem InMusic festivalu!

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Darko Rundek
Foto: Sanjin Struikić/PIXSELL
Flogging Molly
Foto: Press Association/DPA/PIXSELL
Kasabian
Foto: Press Association/DPA/PIXSELL
ALT-J
Foto: Press Association/DPA/PIXSELL
Michael Kiwanuka
Foto: Press Association/DPA/PIXSELL
Arcade Fire
Foto: Press Association/DPA/PIXSELL
Kings Of Leon
18.06.2017.
u 16:07
Dvanaesto izdanje zagrebačkog festivala rasprodano je prije tjedan dana, a mi donosimo sedam najboljih nastupa koje morate pogledati
Pogledaj originalni članak

Sve je spremno za 12. po redu izdanje InMusic festivala. Kao i obično, koncerata je puno, a samo će oni najuporniji moći pogledati većinu programa. Ovih sedam nastupa ne smijete nikako propustiti:

1. Kings Of Leon (20. lipnja, Main stage u 22.45)

Foto: Press Association/DPA/PIXSELL


Definitivno najpoznatiji bend ovogodišnjeg izdanja i jedna od najpoznatijih rock grupa današnjice.  Osnovali su je braća Caleb (gitara/vokal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas gitara) i njihov bratić Matthew Followill (gitara). Bend je na svjetskoj glazbenoj sceni debitirao 2003. godine s albumom prvijencem Youth & Young Manhood. Uslijedilo je šest od publike i kritičara sjajno prihvaćnih studijskih albuma – Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010), Mechanical Bull (2013) najnoviji – WALLS (2016).
Tijekom proteklih trinaest godina Kings of Leon prodali su preko 18 milijuna albuma i preko 24 milijuna singlova diljem svijeta. Čak pet singlova ovog multiplatinastog benda zauzelo je pozicije na Billboardovoj Hot 100 ljestvici, svih sedam njihovih studijskih albuma našlo se na Billboardovoj listi, a dva singla trijumfirala su zauzevši prvo mjesto na Modern Rock radiju. Kings of Leon osvojili su arene i stadione diljem svijeta i predvodili neke od najvećih i najprestižnijih svjetskih festivala (Bonnaroo, Lollapalooza Chicago, Lollapalooza Berlin, Glastonbury, itd.).

 

2. Arcade Fire (19. lipnja, Main Stage u 23.15)

Foto: Press Association/DPA/PIXSELL

Ovu kanadsku indie rock šestorku povezali su unikatni talenti iz kojih proizlazi osebujan zvuk, sinergija tekstova pjesama i glazbe te eksperimentiranje s bossa novom, elektronikom, punkom, popom, rockom i mnogim drugim glazbenim žanrovima. Vrlo širok spektar glazbenih instrumenta od ksilofona, francuskog roga, viole, do harfe, mandoline, čine njihovu glazbu briljantnom, katarzičnom, romantičnom i toplom, ali često i melankoličnom.

U prilog kvaliteti i jedinstvenosti zvuka Arcade Fire, najbolje govori činjenica da je njihov najpoznatiji fan i veliki zagovornik bio David Bowie koji je s bendom surađivao na albumu 'Reflektor', a nakon njegove smrti Arcade Fire su u New Orleansu u čast mentoru i liku i djelu Davida Bowieja predvodili dirljivu glazbenu povorku s nekoliko tisuća fanova.
Iza benda Arcade Fire stoje četiri hvaljena studijska albuma koje prati poduži popis osvojenih prestižnih nagrada i glazbenih postignuća. O njihovim uspjesima dovoljno govori činjenica da je bend 48 sati nakon osvajanja Grammyja za najbolji album 2011. godine, osvojio i Brit Awards u kategorijama za najbolji album i za najbolji internacionalni bend. Na InMusic se vraćaju nakon šest godina.

 

3. Michael Kiwanuka (19. lipnja, OTP World stage u 22 sata)

Foto: Press Association/DPA/PIXSELL

Njegov debitantski album "Home Again" iz 2012. godine ostvario je izniman uspjeh, oduševio kritičare i obožavatelje te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku glazbenu nagradu Mercury. Nakon uspjeha debitantskog albuma Kiwanuka se zaputio na turenju, a 2015. godine vratio se u studio te je u ljeto 2016. godine izašao njegov drugi album – "Love & Hate". Kao i album prvijenac, "Love & Hate" je naišao na vrtoglav uspjeh te je uvršten na brojne domaće i strane liste najuspješnijih albuma 2016. godine. Surađivao je s nekima od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenika današnjice, rasprodavao koncerte diljem svijeta te nailazio na ovacije kako od strane kritičara tako i od publike.

 

4. Kasabian (21. lipnja, Main stage u 23.15)

Foto: Press Association/DPA/PIXSELL

Kasabian iza sebe imaju brojne turneje, rasprodane stadionske nastupe i cijeli niz hvaljenih festivalskih nastupa (Reading, Leeds, Isle of Wight, T in the Park, Rock Wercheter...), ali posebno se ističe njihov headline nastup na kultnom Glastonburyu 2014. godine koji je po mnogima bio upravo i najbolji nastup te godine. Nakon trijumfa na Glastonburyu, titula najboljeg britanskog sastava od strane Brit Awardsa i Q Awardsa, eksplozivna glazbena energija Kasabiana po prvi puta dolazi u Hrvatsku

 

5. Alt-J (20. lipnja, Main stage u 20.30)

Foto: Press Association/DPA/PIXSELL

Sveučilište u Leedsu povezalo je ovu trojicu izuzetno talentiranih mladića koji stvaraju iznenađujuće privlačnu i neobičnu rock glazbu, spajajući naizgled nespojive glazbene elemente u ćudljive i bogate melodije. Inspiraciju za ime benda pronašli su u grčkom slovu 'delta'. Naredba 'alt-j' na Apple računalima daje slovo 'delta', a koje u matematici označava promjenu. Pjevač i gitarist Joe Newman, klavijaturist Gus Unger-Hamilton i bubnjar Thom Green veliko su osvježenje na suvremenoj glazbenoj sceni s obzirom na to da su – eksperimentalnim pristupom koji spaja indie rock, pop, hip-hop, world music, trip-hop i elektronsku glazbu, stvorili jedinstven i prepoznatljiv zvuk kakvim se malo koji suvremeni glazbeni sastav može pohvaliti.

 

6. Darko Rundek (19. lipnja, Main Stage u 20.30)

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Darko Rundek

Na dvanaesto izdanje INmusic festivala Darko Rundek dolazi s novim projektom Apocalypso Now. "Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boxu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now", najavljuje Rundek. Publika INmusic festivala #12 imati će priliku premijerno u Hrvatskoj uz Apocalypso Now uživati u zaokruženom glazbeno-scenskom projektu koji u život dovodi sedam pratećih glazbenika, autorski video i svjetlosni efekti namijenjeni velikim pozornicama kao primjeren presjek bogate Rundekove karijere.

 

7. Flogging Molly (21. lipnja, Main stage u 20.45)

Foto: Sanjin Struikić/PIXSELL
Flogging Molly

Flogging Molly – kultna irsko-američka, keltska-punk sedmorka, okupila se 1997. godine u Los Angelesu. Nazvani prema pubu Molly Malone's u kojem su održali prve nastupe, svoj prepoznatljiv zvuk – kombinaciju tradicionalne keltske glazbe i rocka, razvijali su spajajući tradicionalne irske instrumente s instrumentima poput gitare, bubnjeva, violine…
Flogging Molly jedan su od najboljih i najzabavnijih live izvođača današnjice, a između benda, hrvatske publike i publike INmusic festivala odavno plamti koncertna ljubav. Flogging Molly će i na dvanaestom izdanju INmusic festivala rasplesati i oduševiti sve okupljene!

Osim ovih sedam nastupa svakako preporučamo i da pogledate Throes +The Shine, Repetitor, Orchestra Baobab, Danko Jones i Slaves.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
pan-am
16:50 18.06.2017.

Ne može nam niko ništa jači smo od sudbineeeeeeeer!!!!

GV
golub Vaso
22:32 18.06.2017.

arcade fire je najkvalitetniji

Još iz rubrike Showbiz