MARKO TOMASOVIĆ

Hrvatski kantautor nagrađen u Makedoniji

Foto: PR FOTO
Hrvatski kantautor nagrađen u Makedoniji
02.11.2015.
u 12:00
Tomasović je na festivalu Evrofest u Skoplju dobio nagradu za životno djelo, za izuzetan doprinos balkanskoj pop glazbi
Pogledaj originalni članak

Hrvatski kantautor Marko Tomasović ovog je vikenda u Skoplju nagrađen izuzetno vrijednim priznanjem. On je na cijenjenom makedonskom festivalu Evrofest dobio nagradu za životno djelo, za izuzetan doprinos balkanskoj pop glazbi. Osim njega nagrađeni su i bugarska pop legenda Zahari Černev i svjetski poznati trombonist, Makedonac Kiril Ribarski. Inače, Tomasović je drugi Hrvat koji je osvojio ovu nagradu. prije njega to je uspio i Alen Slavica.

– Iznenadio me poziv iz Skoplja, premda sam znao da me u Makedoniji dosta slušaju. Na mojoj Facebook-stranici prati me 390 tisuća ljudi, a među njima je puno Makedonaca.

Izuzetno sam počašćen ovom nagradom – kazao nam je Tomasović, koji je u Skoplju pjevao pjesmu "Navika", tijekom koje su ga nekoliko puta prekidali pljeskom.

– Makedonci najviše vole pop balade pa je i tu možda ključ moje popularnosti. Rekli su mi i da izuzetno cijene moje pjesme za druge pjevače, a pogotovo suradnju sa Zdenkom Kovačićek – kazao je Tomasović i dodao kako je njegov nastup pobudio interes medija iz drugih zemalja pa su se tako za njega zainteresirali i Bugari, kojima se posebno svidjela "Navika".

Festival Evrofest trajao je dva dana, a u natjecateljskom djelu nastupila je 17-godišnja Sandra Smiljanić, koja je s pjesmom "Još mi fali tvoje sve", za koju je Tomasović napisao glazbu, osvojila treće mjesto žirija, u konkurenciji pjevača iz nekoliko europskih zemalja.

>> Pročitajte pismo koje je predsjednica napisala autoru svoje najdraže pjesme

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz