Novi uspjesi

Hrvat Thomas Horn (15) glumi uz Miru Sorvino i Dannyja Glovera

thomas horn
thomas horn
thomas horn
thomas horn
25.10.2012.
u 14:00
– Baka i djed su jako ponosni na mene, no uvijek mi govore da me vole zato što sam osoba od integriteta, a ne zato što sam glumio u poznatom filmu – povjerio nam je simpatični 15-godišnjak.
Pogledaj originalni članak

Da u Hollywood nije samo zalutao, zvijezda filma “Jako glasno i nevjerojatno blizu” 15-godišnji Thomas Horn dokazuje novim filmom. Dječak čija je majka rođena Našičanka uz Miru Sorvino i Dannyja Glovera glumi u novom blockbusteru “Space Warriors”. Nakon Sandre Bullock i Toma Hanksa zvjezdana lista suradnika simpatičnog Thomasa sve je duža, no on ostaje isti kakav je i bio – samozatajan, znatiželjan dječak koji vrijeme najviše voli provoditi uz djeda i baku Mirka i Nedžadu Mirković u Zagrebu. Zato ih je ovo ljeto i posjetio, no, kaže u razgovoru za Večernji list, trajalo je prekratko.

 Ponos djeda i bake

 – Došao sam samo na tjedan dana, a tako volim biti u Hrvatskoj – rekao nam je Thomas. – Baka i djed su jako ponosni na mene no uvijek mi govore da me vole zato što sam osoba od integriteta, a ne zato što sam glumio u poznatom filmu – povjerio nam je simpatični 15-godišnjak.

 Radnja novog filma bavi se skupinom djece koja se u kampu obučava kako bi jednog dana postali astronauti. Kako je većinu scena Thomas odigrao s djecom, uza slavne Miru Sorvino (koja glumi njegovu majku) i Dannyja Glovera glumio je u samo nekoliko scena.

 – Oni su tako talentirani i divni, jedino mi je žao što nisam više vremena proveo uz njih – rekao je Thomas koji se s kolegama iz prošlog filma Sandrom Bullock i Tomom Hanksom redovito čuje. Rad na drugom filmu bio mu je puno lakši, kaže, napokon se priviknuo na dugo radno vrijeme i opustio se pred kamerama. No, da je i prvi put odradio odličan posao, govori nagrada Critics Choice za najboljeg mladoga glumca.

 Uči u pauzama

 – Otišao sam na tu dodjelu samo da upoznam ljude i da se pokažem svijetu, no kad su pročitali moje ime kao dobitnika – zanijemio sam. Pitao sam mamu jesam li dobro čuo, a onda sam se jedva popeo na pozornicu i promrmljao nekoliko riječi – prisjetio se Thomas.

 Školske obaveze zbog filmske karijere nije zanemario.

 – Obično su snimanja tijekom praznika. No bilo je snimanja i za školske godine, tada su mi profesori slali što sve moram proći pa sam to radio u pauzama i na slobodne dane – kaže. Kolege iz razreda ponosni su na njega no, kaže, nije nešto popularniji.

 – Idem u istu školu kao i prije, dečki i cure iz razreda su pogledali film i sviđa im se, no nisam im radi njega draži, a ni obrnuto – smije se Thomas. Napominje da puno radi na učenju hrvatskog jer nije zadovoljan poznavanjem majčina materinjeg jezika. – Dosta sam napredovao – pohvalio se. A ponosan je i na mlađeg brata Philipa. – Odlično se slažemo, ali i različiti smo. Ja volim tenis, a on je odličan u košarci. On voli i videoigrice i super je u matematici – završio je Thomas.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.