Prijateljske veze

Halit Ergenç još jednu povijesnu dramu snima u Uzbekistanu

Foto: ''
Halit Ergenç još jednu povijesnu dramu snima u Uzbekistanu
02.02.2013.
u 12:00
U glavnoj ulozi naći će se francuski glumac Gérard Depardieu, a uz bok će 
mu stati televizijski Sulejman Veličanstveni
Pogledaj originalni članak

Kći uzbekistanskog diktatora, ekonomistica, diplomatkinja, pjevačica i dizajnerica Gulnara Karimova (40) napisala je scenarij za povijesnu dramu \"Put svile\" u kojem će se pojaviti njezin prijatelj, glumac Halit Ergenç (42) koji se proslavio ulogom Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj turskoj hit-seriji.

– Halit cijeni moj rad. Nije propustio ni jedan tjedan umjetnosti koji godinama organiziram u Taškentu. Morala sam mu se odužiti – izjavila je Gulnara Karimova. Lik bizantskog vođe, glavnu ulogu u filmu, utjelovit će francuski glumac Gérard Depardieu (64) koji je nedavno uzeo rusku putovnicu kako bi izbjegao plaćanje poreza u domovini. Halit Ergenç već je dogovorio termin snimanja, no zbog obaveza u Turskoj još se nije sastao s francuskim kolegom Gérardom koji je oduševljen što će raditi u Uzbekistanu. Karimova, koja je ujedno i redateljica filma, a u svijetu glazbe poznatija pod umjetničkim imenom Googoosha, s Gérardom je nedavno snimila i duet.

– Nisam neki talent pa sam recitirao njene stihove – rekao je Depardieu koji je počašćen, kaže, što je Gulnara zbog njega mijenjala scenarij. Kako kaže – prvo je trebao biti europski redovnik iz 6. stoljeća, ali postao je bizantski vladar.

– Obožavam njegove filmove i mislila sam bi takvoj legendi bolje pristajala glavna uloga – rekla je Karimova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.