Energičan bend

Grupa Ogenj ima novi album 'Domaj' i uskoro nastupaju u Tvornici

11.04.2018.
u 12:15
Ogenj su snimili album koji vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesmama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu.
Pogledaj originalni članak

Ogenj – folk rock punkeri iz Koprivnice koje su mnogi zapazili na njihovim energičnim, zaraznim i emotivnim nastupima za Dancing Bear su objavila debi album 'Domaj'. Album donosi 12 pjesama među koje su se skrila i tri singla 'Lepa Mara', 'Srce išče' i 'Hote, hote' te 'Ljubaf na najjakše' koji će to tek postati. 'Domaj' je producirao Ante Prgin Surka u Dancing Bear studiju.

Put koprivničke petorke Ogenj put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije. Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira. Pa, ipak, unatoč tako stisnutom rasporedu koji je upotpunjen i privatnim obavezama Tomo, Nikola, Tara, Denis i Filip našli su vremena da se u društvu producenta Ante Prgina Surke zatvore u Dancing Bear studio i snime 12 pjesama koje su upravo objavljene na CD albumu koji nosi naslov 'Domaj'.

U skladu s njihovim scenskim nastupom, Ogenj su snimili album koji vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesmama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu. Autor glazbe i teksta je frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj.

S albuma 'Domaj' do sada su skinuti singlovi 'Lepa Mara', 'Hote, hote' i 'Srce išče', a teren za izlazak posljednjeg singla i spota 'Ljubaf na najjakše' nalazi se u posljednjoj fazi pripreme. Uz izlazak albuma, Ogenj je najavio i koncertnu promociju koja će se održati 28. travnja u Tvornici Kulture. Ulaznice za ovaj koncert mogu se u pretprodaji nabaviti putem sustava Entrio.hr po cijeni od 30 kn, a za 50 zagriženih fanova osiguran je promo paket 'ulaznica + album' po cijeni 59,00 kn.  Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.

Ogenj izvrstan, energičan i nadahnut etno punk rock bend stiže u Mali pogon Tvornice Kulture kako bi koncertno promovirao debi album 'Domaj' Ogenj je peteročlani bend iz Koprivnice. Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock 'n' rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom. U glazbi grupe Ogenj čut ćete utjecaje i energiju bendova kao što su The Pogues, Flogging Molly, Mumford & Sons, Dropkick Murphys, Shake Graves, a svemu tome sigurno neće odmoć ni HC/punk utjecaji kojima su si pojedini članovi benda zakucali temelj.

Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja. Sama ideja stvaranja na kajkavskom izričaju došla im je prirodno, i ni u kojem scenariju nije moglo drugačije ispasti. Naime, frontman benda i autor svih Ognjenih tekstova je Tomislav Mihac Kovačic, rođeni Međimurec koji je i u svojim dosadašnjim projektima uvijek stvarao na kajkavskom. Jednostavno, prirodno, a opet toliko drugačije i moćno. Posebice nerazumljivo. Nakon puno „utakmica“ u HC/punk vodama (Angry Cows, Božje ovčice, Nullified,…), čak 3/5 benda koji čine Ogenj, odlučili su primiriti loptu i krenuti drugačijim, ali opet sličnim putevima. Zapravo, prvi pravi izleti u glazbene sfere pojedinih članova Ognja započeli su slušajući folk punk i celtic folk punk bendove.

Danas, četiri dečka i jedna cura iz Ognja koriste književnog jezika barataju dijalektom, umjesto mandoline sviraju tamburicu kojoj su dodali violinu te ostali vjerni svojim polkama, bluesu i countryju iz prošlih dana. Svoju prvu godišnjicu postojanja proslavili su objavom EP-ja „Još je rano“. Dijelili su pozornicu s Hladnim pivom, Zadrugom i Cinkušima, svirali na INmusic festivalu te na brojnim drugim festivalima diljem regije što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će od sada revno pohađati njihove koncerte.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.