SPLITSKI FESTIVAL

Gibonni otvara trodnevno slavlje na Prokurativama

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Gibonni
Foto: PR FOTO
Petar Grašo
Foto: Promo
Danijela Martinović
Foto: Jurica GaloićPixsell
Jole
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Mladen Grdović
05.07.2017.
u 08:42
Druga je večer rezervirana za nagradu hit godine Cesarica, a treća za odabir najljepše pjesme festivala
Pogledaj originalni članak

Nastupom jednog od domaćih najcjenjenijih glazbenika, Zlatana Stipišića Gibonnija, 6. srpnja počinje trodnevno slavlje u gradu pod Marjanom – 57. izdanje Splitskog festivala.

Gibonni će na Prokurativama, u pratnji splitskog zbora Brodosplit, izvesti najveće hitove iz bogate glazbene karijere, kao i pjesme s najnovijeg albuma „Familija“. Drugi dan splitske fešte, petak, rezerviran je za dodjelu nagrade za hit godine Cesarica, priznanje kojim publika odabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u ovoj godini. Tko će odnijeti tu laskavu nagradu, gledatelji će imati priliku vidjeti u izravnom prijenosu na Prvom programu HRT-a od 21.30 sati. Među 40 konkurenata za hit godine nalaze se pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnog valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića & Intrade, Jinxa i mnogih drugih. Voditelji dodjele bit će Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Završnica 57. festivala zabavne glazbe Split 2017. bit će u subotu, a direktor festivala Tomislav Mrduljaš najavio je kako će i ovogodišnje izdanje, kao i sva prethodna, bez sumnje iznjedriti niz kvalitetnih pjesama koje će vladati domaćim top-ljestvicama. Među 24 izvođača koji će nastupiti na Prokurativama neće biti nekih imena koje smo nekada tradicionalno gledali na ovoj pozornici.

Tako će festival proći bez Jole, Petra Graše, Magazina, Olivera, Tereze..., no zato u Split tradicionalno dolazi Mladen Grdović, koji će izvesti pjesmu “Dalmatinca mater rodi”. Na Prokurativama će zapjevati i Krunoslav Kićo Slabinac, ali i neka nova imena naše estrade poput zvijezde “The Voicea” Marina Jurića Čivre ili mlade Osječanke Mije Dimšić, kojoj je upravo taj glazbeni festival otvorio vrata slave. Voditelji završnice bit će Uršula Tolj i Duško Ćurlić. Izravni prijenos završnice Splitskog festivala bit će na Prvome programu Hrvatske televizije te na Drugome programu Hrvatskoga radija od 21.45 sati.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.