Sjećanje na Arsena

Gabi, Matija i Lu dirljivom pjesmom odali počast Arsenu!

Foto: PR FOTO
arsen dedić
Foto: PR FOTO
arsen dedić
Foto: PR FOTO
arsen dedić
03.12.2015.
u 16:40
Pjesma 'Ja bi da te slijedim' nesuđeni je duet Arsena Dedića i pjevačice Lee Dekleve koja je postala svojevrsna posveta Arsenu od tri generacije Dedića; Gabi, Matije i Lu
Pogledaj originalni članak

Na najljepši mogući način počast Arsenu Dediću odala je njegova obitelj. Tri i pol mjeseca nakon što nas je napustio legendarni kantautor njegova supruga Gabi Novak udružila je snage sa sinom Matijom i unukom Lu i Arsenu u čast otpjevala pjesmu 'Ja bi da te slijedim'.

Pjesma je inače nesuđeni duet Arsena Dedića i pjevačice Lee Dekleve koja je postala svojevrsna posveta Arsenu od tri generacije Dedića; Gabi, Matije i Lu. Njima se u izvedbi pridružila i autorica pjesme Lea Dekleva

-Ne bih se usudila raditi ništa vezano uz Arsena, a da on to nije čuo i rekao da bi iza toga stao, kako je i bilo. Spletom okolnosti nismo to dospjeli snimiti, ali se nekako spontano dogodilo da smo se spojili Gabi, Matija, Lu i ja. Proveli smo emotivne trenutke stvarajući ovu pjesmu, što mi je osobno puno značilo nakon njegovog odlaska. Za takvog čovjeka i takva djela kakva je ostavio, ovo je sitnica, koja će nas podsjetiti koliko je bio važan i velik- kazala je Lea na promociji pjesme i videospota.

Spot je snimljen kao zapis jednog jesenskog dana u studiju, a potpisuje ga Arsenovi prijatelji i suradnici Leon Rizmaul i Daniel Rafaelić.

Nakon što je prvi puta pogledala spot duboko dirnuta Gabi imala je samo riječi hvale za sve one koji su joj omogućili da se osjeća kao da je Arsen još uvijek tu.

-Hvala joj što je donijela ideju Arsena i nje i hvala joj što je produžila tu ideju i svima nam dala mogućnost da pomaknemo vrijeme i da se na neki način odužimo našem Arsenu. Danas sam prvi puta osjetila u atmosferi da je Arsen tu među nama i da će zauvijek biti- kazala je Gabi Novak.

Oduševljenje cijelim projektom nije krila ni Arsenova miljenica, unuka Lu. -Cijela priča oko pjesme i spota od početka mi je odlična. Bilo je zanimljivo realizirati sve to. To mi je bilo prvo snimanje i normalno bila sam zbunjena, ali s obzirom na odličnu ekipu brzo sam se opustila. Spot je vrlo emotivan, posebno sam kraj, odnosno scena u kojoj se pojavi moj djed. Mislim da bi Arsen bio ponosan- kazala je Lu na promociji na kojoj su se pojavila i brojna poznata lica.

Pjesmu i spot posvećen Arsenu među prvima su došli čuti i vidjeti Danijela Trbović, Ivana Roščić, Lana Barić, Siniša Škarica, Veljko Despot, Alan Bjelinski, Marijan Brkić i I-GLE. Svi su bili dirnuti iskrenom porukom poslanom u pjesmi Arsenu u čijem je znaku sve i proteklo.

>>Inicijativa za imenovanje jednog broda Jadrolinije po Arsenu Dediću

>>Arsenu se nije sviđao jazz, ali bio je sretan što vježbam deset sati na dan

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
mamunamegalo
19:57 03.12.2015.

Lu???wtf. .bio je janpi ko i stari kad je ime davao

QW
qwas33333
14:33 06.12.2015.

pa ta Lu se rodila jučer. ja mislio da je ona neka beba.