Titula: Emma Watson je najbolje plaćena glumica na svijetu

Emma Watson u Guinnessu zbog zarade desetljeća

Foto: AFP
Emma Watson u Guinnessu zbog zarade desetljeća
17.12.2009.
u 18:30
Emma je svjetsku slavu stekla ulogom male čarobnice Hermione Granger u serijalu filmova o Harryju Potteru od kojih je svaki u prosjeku zaradio 554,880.000 funti.
Pogledaj originalni članak

U njezinoj dobi većina mladih tek počinje razmišljati o budućim karijerama, no 19-godišnja britanska glumica Emma Watson već je postigla ono što mnoge njezine kolegice ne dočekaju za života. Naime, talentirana umjetnica proglašena je najbolje plaćenom glumicom u proteklom desetljeću, a zahvaljujući toj tituli ušla je i u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda

Bogatstvo i dalje raste

Emma je svjetsku slavu stekla ulogom male čarobnice Hermione Granger u serijalu filmova o Harryju Potteru od kojih je svaki u prosjeku zaradio 554,880.000 funti.
Glumeći prije toga samo u školskim predstavama, Emma se s devet godina prijavila na audiciju za film o malom čarobnjaku, a deset godina kasnije zahvaljujući toj ulozi zaradila je više novca od bilo koje druge glumice u Hollywoodu.

Njezin bankovni račun dodatno je podebljala i uloga u crtanom filmu “Priča o mišu zvanom Despero” u kojem je dala glas princezi Pei, a iduće i 2011. godine bit će još bogatija kad se u kinima počne prikazivati posljednji nastavak serijala “Harry Potter i darovi smrti”, koji je podijeljen u dva filma.

Lijepa i pametna

No, za razliku od mnogih njezinih kolega i kolegica, svestranoj glumici novac i slava nisu nimalo udarili u glavu. Koliko čvrsto stoji na zemlji, govori i činjenica da se, bez obzira na basnoslovnu zaradu, odbila posvetiti samo glumi, već je ustrajna u tome da dobije što bolje fakultetsko obrazovanje. Uz diplomu s Oxforda, Emma će uskoro diplomirati i umjetnost i književnost na Sveučilištu Brown na Rhode Islandu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IK
ime korisnicko
00:49 18.12.2009.

Koliko je to 554,880.000 funti?? Po hrvatskom pravopisu to je samo malo vise od 554 funte.