preslični scenariji

Emir Kusturica podiže tužbu protiv Angeline Jolie?

Foto: Reuters
Emir Kusturica podiže tužbu protiv Angeline Jolie?
27.08.2010.
u 15:31
Scenarij Angelinina filma koji bi se uskoro trebao početi snimati previše nalikuje Kusturičinu filmu "Život je čudo".
Pogledaj originalni članak

Emir Kusturica razmišlja o podizanju tužbe protiv Angeline Jolie jer njezin scenarij previše nalikuje na priču iz njegova filma "Život je čudo". Kad je Rade Šerbedžija otkrio da se radnja vrti oko nesretne ljubavi Srbina i muslimanke, koja je istodobno njegova zatočenica u ratu, Kusturicu je to podsjetilo na njegovo filmsko djelo pa je odlučio nabaviti scenarij i, zaključi li da je prekopiran, pravdu potražiti na sudu, piše Alo.

Kako snimanje Angelinina filma još nije počelo, Kusturica ima dovoljno vremena za reakciju pa je moguće da do realizacije scenarija hollywoodske dive i ne dođe.

Film Život je čudo premijerno je prikazan 2006. godine, a glavna uloga povjerena je Slavku Štimcu u ulozi Luke kojeg napušta supruga kada počne rat u Bosni. Tada mu srpska vojska dodjeljuje na čuvanje muslimanskog taoca, djevojku Sabahu, u koju se zaljubljuje. Problem nastaje kada nju treba odvesti na razmjenu zarobljenika i zamijeniti je za njegova sina Miloša.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

BA
baš
15:50 27.08.2010.

Nekako bih najradije da o ovom liku ništa ne čitam. Postoje ljudi koji nisu vrijedni pažnje niti u kojem smislu. Ovaj se odnedavno popeo na tu ljestvicu.

DU
Deleted user
16:38 27.08.2010.

baš sam isto pomislio. naravno, vl ima svoju uređivačku politiku, ali napisi o ovoj čovjekolikoj spodobi u domeni su serija o životinjskom svijetu, ali mnogo niže razine.

PO
poirot
15:50 27.08.2010.

Pa dobro, VL nije žuta štampa ali je našao elegantno rešenje. Prenosi šta piše Alo.