Najbolja TV prognoza

Dunja Mazzocco Drvar osvojila nagradu: Posvećujem je svima koji nisu pokisli jer su me slušali

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
18.11.2014., Zagreb - Meteorologinja televizije N1 Dunja Mazzocco Drvar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
18.11.2014., Zagreb - Meteorologinja televizije N1 Dunja Mazzocco Drvar.
18.11.2014., Zagreb - Meteorologinja televizije N1 Dunja Mazzocco Drvar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Dunja Mazzocco Drvar
02.07.2018.
u 15:11
Europsko meteorološko društvo RTL-ovoj meteorologinji dodijelilo je prestižnu nagradu.
Pogledaj originalni članak

Meteorologinja RTL televizije Dunja Mazzocco Drvar dobitnica je ovogodišnje nagrade Europskog meteorološko društva za najbolju TV prognozu 2018. godine.

Dunja je za RTL rekla kako ju je nominacija iznenadila, a osvojena nagrada jako razveselila. Najbolja je to nagrada za trud kojim Dunja Mazzocco Drvar želi vremensku prognozu učiniti razumljivijom gledateljima.

- "Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom", česta sintagma u vremenskim prognozama građanima ne znači ništa. Oni žele znati mogu li s djecom u šetnju, hoće li sutra morati obuti čizme ili mogu izaći u novim sandalama, mogu li popravljati krov i trebaju li ponijeti kabanicu na koncert. Najvažnije mi je da nakon prognoze znaju kakav će biti sljedeći dan i da mogu vjerovati onome što im kažem. Sva fizika i sva znanja koja su potrebna da bi se dala točna prognoza ne znače ništa ako se gledateljima ne da jednostavna i primjenjiva informacija", objasnila je Dunja za RTL.

Dunja puno vremena posvećuje i komunikaciji s gledateljima i strpljivo im putem društvenih mreža odgovara na pitanja kakvo će vrijeme biti i trudi se odgovoriti svima. Na pitanje kome posvećuje nagradu rekla je:

- Uobičajeno je da se nagrada nekome posveti, ja je posvećujem svima koji nisu pokisli jer su poslušali što sam im rekla. I svom mužu, naravno, koji kad mu kažem da mu je lako jer uvijek zna kakvo će vrijeme biti, kaže: ja sa ženom ne pričam o poslu - rekla je Dunja. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
Stormbringer
16:19 02.07.2018.

Njihove prognoze su bile da neće biti Oluje, ali ...

Avatar urbanjungle
urbanjungle
15:57 02.07.2018.

Ta me je tužila zbog 8 kn inspekciji i radila cirkuse a dobila je popust od 20%.

PV
perika.vesna
16:58 02.07.2018.

a oooonooo kad je u vijestima kazala da će u slavoniji puhati košava,jao-jao