Nepromišljeno

Dotakli su dno, ovo su priče poznatih koji su bankrotirali

Foto: Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: DPA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Press Association/PIXSELL
Kim Basinger
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
mike tyson
Foto: Jörg Carstensen/DPA/Pixsell
johnny depp
Foto: DPA/Pixsell
17.02.2018.
u 16:15
Pogledaj originalni članak

Kristijan Curavić ovaj tjedan je hrabro progovorio o svojim financijskim problemima i bankrotu koji mu se dogodio jer su poslovni planovi propali.  Imao je kredit, hipoteku na kući i rate za kredit su dolazile i dolazile a on ih nije imao čime platiti. Kuća mu je "otišla na bubanj" ali srećom nitko je nije htio kupiti jer je bila podijeljena između njega i majke. Kredit mu je sa 600 tisuća skočio na 1,5 milijuna i sa stresom je živio nekoliko godina. Na kraju su  ga iz svega spasili Bernie Ecclestone i Albert od Monaka.

O svojim financijskim problemima hrabro je govorio i glumac Filip Šovagović. Od 1995. do 1997. godine, priznao je u intervju večernjaku, imao je financijski uzlet a već 1998. diže kredit kako bi riješio manje dugove. I tako se počelo nizati, kredi na kredit, kredit na kredit...Na sve to nagomilale su se i brojne  kazne za parkiranje pa je i za rješavanje toga digao kredit. Kako bi uštedio preselio se u obiteljsku kuću u Čiču i nije kupovao namirnice, a ubrzo se 
preselio mami u Mesničku ulicu. Drama Ptičice pomogla mu je u zatvaranju prvih kredita, i kasnije su stvari krenule na bolje. 

Boris Becker Bivši teniski as prolazi kroz teško razdoblje. Rastrošan život ovog tenisača doveo je u velike financijske probleme i morao je objaviti bankrot od 3,5 milijuna eura, a navodno njegova dugovanja iznose 61 milijun eura. Tenisač je zato prisiljen prodati svoju imovinu, a na dražbi će biti i njegovi vrijedni teniski pehari.


Charlie Sheen po jednom snimljenom nastavku humoristične serije "Dva i pol muškarca" zarađivao je 800 tisuća dolara, a trošio je puno više nego je zarađivao. Kockanje, droga, prostitutke, skupe zabave dovele su ga do bankrota. Glumac je 12 milijuna dolara u dugovima i sada novac zarađuje tako što u  shopping centrima prodaje svoje autograme.

Nicolas Cage zbog potrebe i želje da ima neobične predmete i suvenire ovaj glumac se doveo do prosjačkog štapa. Kupovao je kosti dinosaura, imao dvorac, zrakoplov, otoke, 50 automobila,30 motora,  kupovao je sve i svašta i pravio se da porez ne postoji. Poreznoj je bio dužan 13 milijuna dolara, a od potpune propasti uspio ga je spasiti financijski menadžer koji ga je prisilio da proda većinu nekretnina. Tako je Nicolas sa 150 milijuna dolara pao na 18 milijuna.

Pamela Anderson popularnost je stekla svojim golišavim fotografijama, naslovnicama u Playboyu i ulogom seksi spasiteljice u seriji "Spasilačka služba". U tom periodu je novac je stizao sa svih strana, a Pamela je očito mislila da će tako biti zauvijek i nije pazila kako troši. Zbog toga je 2009. godine morala proglasiti bankrot i iz velebne vile sa sinovima se preselila u kamp prikolicu. 

Kim Basinger još je jedna glumačka zvijezda kojoj nije poznat pojam štednje. U vrijeme najveće slave zarađivala je milijune pa je tako odlučila kupiti i  gradić s 500 stanovnika i to je platila 20 milijuna dolara. Kasnije ju je kompanija Main Line Pictures tužila zbog kršenja ugovora tijekom snimanja filma "Boxing Helene" i nakon toga je glumica proglasila bankrot. 

Mike Tyson imao je bogatstvo vrijedno 500 milijuna dolara, a trošio ih je na automobile, skupocjeni nakit, lude zabave, a za 114 tisuća dolara si je kupio i tri bengalska tigra. Nerazumno trošenje dovelo ga je do bankrota koji je proglasio 2003. godine.

Johnny Depp samo je u 2016. godini potrošio čak 21 milijun funti! Financijska izvješća govore kako je tjedno samo na vino trošio 24 tisuće funti, 159 tisuća funti trošio je na privatne zrakoplove, a poslugu od 40 ljudi mjesečno je plaćao 238 tisuća funti. Trošio je suludo na nekretnine, naime imao je čak 14 nekretnine od čega i jedan dvorac i jedno otočje. Depp je godinama zatvarao oči pred stanjem svog računa sve dok nije došao do samog ruba i potpisivanja bankrota.

Wesley Snipes ima možda najgoru priču o bankrotu. Glumac nije plaćao porez punih deset godina i zbog toga je završio tri godine u zatvoru, a kasnije je  premješten u kućni pritvor.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
23:20 17.02.2018.

Živcira me ovo što moram listati slike da bi pročitao članak.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:17 17.02.2018.

A gdje je tu Londonski Bloger, Ivek ?

SV
svesevracasveseplaca
19:42 17.02.2018.

Treba znat sa novcima. To se uci od malena, a ne kad odjednom ukrades ili nasljedis masu love. To onda brzo ode.