bivši natjecatelj 'zvijezda'

Dok je snimao novi hit privatno je prolazio kroz veliku dramu: 'Nije mi bilo lako pjevati'

Foto: RTL
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
09.02.2020.
u 09:00
Slovenski glazbenik Tadej nastupio je na Zagrebfestu s pjesmom “Želim ti sreću” autorskog dvojca Mire i Sonje Buljan.
Pogledaj originalni članak

Slovenskog glazbenika Tadeja (32) upoznali smo lani kada je nastupio u RTL-ovim “Zvijezdama”. Po zanimanju je trgovac, već četiri godine živi u Hrvatskoj, a nedavno je nastupio i na Zagrebačkom festivalu, s pjesmom “Želim ti sreću” autorskog dvojca Mire i Sonje Buljan.

– Mogu reći da se ja u Hrvatskoj zaista osjećam kao doma. I moja pokojna baka bila je iz Privlake kraj Zadra, tako da imam i puno rodbine ondje i svake sam godine ljetovao u Zadru. Ali, osim mora, iskreno volim i glazbu, a među omiljenim mi je glazbenicima i puno hrvatskih. Imajući stoga na umu kakva je manifestacija Zagrebački festival i da ondje nastupaju ili su nastupali i moji glazbeni uzori, ja sam presretan što sam tamo bio ove godine! Ući u top izbor koji čini 21 pjesma nije mala stvar. To je odlična promocija za jednog novog izvođača, a ujedno i izazov za jedinog stranca na festivalu – kazao nam je Tadej, koji je počeo pjevati sa sedam godina.

Nakon toga svirao je harmoniku u jednom big bandu, a onda opet počeo pjevati. Gledatelji su ga prvi put zapazili lani kada je u “Zvijezdama” prošao prvi krug natjecanja. – To iskustvo bilo je odlično iako znam da s pjesmom s kojom sam se natjecao nisam mogao predstaviti kompletan potencijal svog vokala. U RTL-ovim “Zvijezdama” bilo je puno talentiranih sudionika i ja sam zadovoljan svojim postignućem ondje. Dapače, siguran sam da imam i “ono nešto” za pokazati u nastupu na pozornici. Vjerujem u taj osjećaj koji se pojavi kada pjevam i koji me povezuje s publikom, a sa svakim nastupom radim puno upravo na tom dijelu – kontaktu s publikom – iskreno kaže Tadej koji trenutačno živi u Savudriji i radi u Novigradu.

– Sve je zapravo počelo tako da sam radio dvije godine za jednu slovensku tvrtku kao putnik po cijeloj Hrvatskoj. Nakon toga ta tvrtka otvorila je prodajno mjesto u Novigradu koje sam preuzeo. Naravno, posao nije bio jedino zbog čega me srce vuklo prema Hrvatskoj, a danas mi je jako drago da ovdje živim i radim, ali eto, i polako ispunjavam svoje snove – veli Tadej kojem su se snovi počeli ostvarivati kada je počeo suradnju s bračnim parom Buljan. Zanimljivo,u trenutku kada je snimio pjesmu “Želim ti sreću” i sam je imao ljubavnih problema.

– Nije lako pjevati te riječi kad ih doživljavaš emotivno kako se meni to događalo pri prvom susretu s ovom pjesmom. S druge strane, vjerujem da je upravo emocija bitna u pjevanju, da se “utopiš” u pjesmi i onda taj osjećaj preneseš publici. Možda je moja privatna situacija utjecala na uspjeh pjesme od samog početka, ali iskreno, sretan sam da je ljubavna drama iza mene. Na sreću, ta ista ljubavna priča još traje. Moja djevojka velika mi je podrška u svemu. Ona se, doduše, ne bavi glazbom, ali puno je sluša i ima smisla za nju. Tako da, mogu vam otkriti, u mojoj karijeri s njezine strane padaju i pozitivne, ali i negativne kritike – kaže Tadej koji se u slobodno vrijeme bavi podvodnim ribolovom.

Najveći uzori su mu Toše Proeski i Oliver, a želja mu je snimiti duete s Petrom Grašom ili Massimom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.