Prve riječi nakon gubitka

Céline Dion na komemoraciji: René me štitio i prizemljio

Foto: Screenshot
Celine Dion
Foto: Screenshot
Celine Dion
Foto: Facebook
Celine Dion
04.02.2016.
u 23:05
Rođeni Kanađanin sada slavnu Celine otkrio je sa samo 12 godina, a podignuo je i hipoteku na kuću kako bi financirao njezin prvi album
Pogledaj originalni članak

Tri tjedna nakon smrti supruga Renéa Angélila, glazbena diva Céline Dion sinoć se pojavila na komemoraciji u njegovu čast, održanoj u Cezarovoj palači u Las Vegasu.

Glazbenica se u dvadesetminutnom govoru osvrnula na  partnerovo snažno značenje u njezinu životu.

– Osjećam njegovu snagu i toplinu u svima vama. Zbog Renéa sam uvijek bila okružena najboljim osobama koje su vjerovale u nas i snažno radile – rekla je Dion. 

 

Suprug pjevačice štitio ju je od detalja eksponirane karijere i obilježio poslovne odluke koje su definirale njen glazbeni put. 

Zaslužan je i za veliki hit "My Heart Will Go On". Iako su mnogi bili sumnjičavi oko uspjeha pjesme, René je odlučio riskirati. Nakon izlaska Titanicove uspješnice njezin glas postao je svjetski priznat i cijenjen.

Spomenula je i da je René oduvijek pazio na nju i pomogao joj da ostane prizemljena.

 – Nikad nisam sudjelovala u sastancima koje je imao, štitio me od prvog dana – rekla je na komemoraciji. 

Iako na istoj lokaciji u Las Vegasu ima koncertne nastupe, ovog puta njezina glazba svirala je u pozadini. Instrumentalna verzija "Because You Loved Me" puštena je između govora, a Celinen višegodišnji suradnik i prijatelj David Foster otpjevao je pjesmu "The Color of My Love".

 Kompozicija koja je prije 21 godinu svirala na njihovu vjenčanju, glazbenicu je rasplakala.

 

Na pogrebu održanom 22. siječnja, njihov sin René-Charles održao je hvalospjev pred 700 ljudi na groblju Notre-Dame-des-Neiges. Dan prije, obitelj Dion sedam sati provela je na javnom bdijenju, a uz pjesmu "Pour que tu m'aimes encore" ispratili su Reneov lijes.

Prisutni su Angelila opisali kao dragog, darežljivog i potpuno odanog muškarca, posebno svojoj ženi i njenom talentu.

Rođeni Kanađanin sada slavnu Celine otkrio je sa samo 12 godina, a podignuo je i hipoteku na kuću kako bi financirao njen prvi album.

 Voljeni René preminuo je 14. siječnja nakon bitke s karcinomom. Imao je 73 godine. 

>> Céline Dion oprostila se s ljubavi svog života

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TA
tajcy
20:44 05.02.2016.

vrhunska glazbenica ,majka i supruga...teško joj je jako ali s vremenom.tuga ce pomalo nestati... a ostat ce za cijeli život predivna sijecanja...