Čangrizavi glazbenik

Bob Geldof, posebice oko Božića, mrzi pjesme koje je sam napisao

Foto: Reuters
Bob Geldof, posebice oko Božića, mrzi pjesme koje je sam napisao
02.12.2010.
u 16:11
- Ja sam kriv za dvije najgore pjesme u povijesti glazbe. I ove godine slušat ću ih ponovno, kad god uđem u bilo koju trgovinu. I tako svakog prokletog Božića - požalio se Geldof.
Pogledaj originalni članak

Irski glazbenik Bob Geldof izjavio je Daily Telegraphu da prezire dvije svoje čuvene pjesme.

- Ja sam kriv za dvije najgore pjesme u povijesti glazbe. Jedna je "Do They Know It’s Christmas?" a druga “We Are The World’”. I ove godine slušat ću ih ponovno, kad god uđem u bilo koju trgovinu. I tako svakog prokletog Božića - požalio se Geldof.

Bob se proslavio 1984. organiziranjem najvažnijeg glazbeno-humanitarnog projekta svih vremena - Band Aida, a godinu nakon i Live Aidom na Wembleyju i u Philadephiji. Time je postavio nove trendove u aktivnoj promociji humanitarnog rada i zgrnuo novca kojim je nahranio dobar dio gladne Afrike.

Pjesmu “Do They Know It’s Christmas?” napisao je s Midgeom Ureom za Band Aid, a punih 26 godina, govori, živcira se kad čuje grupice klinaca kako je pjevaju na ulici. 

- Siguran sam da misle kako je ta pjesma stara koliko i "Tiha noć'’. Ponekad je mrzim zato što sam je ja napisao, a ponekad tek jako želim da prestanu pjevati jer im ne ide - rekao je Geldof.

Pritom uopće nije mario što zvuči kao čangrizavi starac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.