HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

"Bez svog dragog tate ne bih mogao živjeti!"

Foto: Duško Marušić/Pixsell
goran balaban
Foto: Duško Marušić/Pixsell
goran balaban
Foto: Duško Marušić/Pixsell
balaban
26.02.2010.
u 10:49
Sasvim slučajno je 17-godišnji Goran Balaban iz Umaga otišao na audiciju za show “Hrvatska traži zvijezdu”, a nakon što je otpjevao ocu posvećenu pjesmu “Ain’t no sunshine”, ušao je među stotinu najboljih natjecatelja.
Pogledaj originalni članak

Sasvim slučajno je 17-godišnji Goran Balaban iz Umaga otišao na audiciju za show “Hrvatska traži zvijezdu”, a nakon što je otpjevao ocu posvećenu pjesmu “Ain’t no sunshine” ušao je među stotinu najboljih natjecatelja.

Uspio je pridobiti žiri unatoč tremi i emocijama koje su ga preplavile. Njegovu je ocu Milinku, naime, neposredno prije Goranove audicije u Opatiji, dijagnosticiran tumor na jednjaku i plućima. Teška ga je bolest prikovala za krevet i otada je smršavio više od četrdeset kilograma. Budući da su cijeloga života jedan uz drugoga, bilo mu je teško što ga iz zdravstvenih razloga nije mogao pratiti na audicji. U razgovoru u njegovu obiteljskom domu Goran priznaje da ne može zamisliti život bez svog oca.

– Nisam kanio otpjevati tu pjesmu jer me podsjeća na tatu, ali Tony je nakon dvije pjesme primijetio da nešto zadržavam u sebi. Tada sam se uspio osloboditi i ispalo je dobro – priča uvijek nasmijani Goran koji se, kaže, uplašio žirija, ali najmanje Tonyja s kojim je i nastupao dok je pjevao u zboru. Za pjevačicu Jelenu Radan i vlasnika Dallas Recordsa Gorana Lisicu Foxa do prve sezone RTL-ova showa, priznaje, nije ni čuo.

U malenom Umagu brzo se pročulo za mladog pjevača i njegov uspjeh na opatijskoj audiciji.

– Od bliskih ljudi dobivam samo podršku. Primjećujem da mi se javlja sve više ljudi. Iako sam mlad, znam razlikovati prijatelje od znanaca – rekao je Goran koji u šali kaže da ga od brojnih fotografskih bliceva kojima je posljednjih dana izložen bole oči. Goran uživa podršku mame Mande koja, kako nam je rekla, ne mari hoće li Goran pobijediti, već joj je važno da se dobro zabavi.

Uz obitelj i prijatelje, velika mu je podrška i njegova djevojka!

– Cura mi se smije svaki put kad vidi najavu na televiziji. Ali uz mene je. Uostalom, prohodali smo baš negdje oko prve audicije – veli mladić koji se već 11 godina bavi nogometom, a vrijeme rado provodi i uz nogomet na “plejci”.

Uči svirati gitaru i pjeva u bendu

Učenika četvrtog razreda srednje Hotelijersko-turističke škole u Umagu na pjevanje je nagovorila profesorica.

– Počeo sam pjevati u zboru. Onda sam se zainteresirao za rock jer mi se sviđao glas Roberta Planta. Zavolio sam takvu glazbu, no nemam glas za nju. Sviđa mi se i R’n’B – pojasnio je svoj glazbeni ukus. Omiljeni su mu pjevači Michael Jackson i Toše Proeski. Glazbom se odlučio ozbiljnije baviti nakon što je prošao prvu audiciju u lipnju. Otada redovito pjeva, a nedavno je počeo učiti svirati gitaru. Posljednjih ga dana najviše zaokuplja bend u kojem odnedavna pjeva. Zasad nemaju ime.

– Nedavno sam tijekom izlaska sreo ekipu koju poznajem već pet-šest godina. Pitali su me želim li pjevati s njima, a ja sam pristao – rekao je Goran.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FT
franjo.tahi
11:04 26.02.2010.

Udarna vijest u cijeloj Moskvi!!!

UM
umag
14:55 03.03.2010.

bravo goran cijeli umag ti daje podršku

OB
-obrisani-
11:45 26.02.2010.

Svaka vam čast bračo srbi. Stvarno ste ko jedan,od žirija,novinara i cele estrade.Tako se stvaraju zvezde. CCCC