tata mu najveći kritičar

'Žene me napadaju, ali ih ignoriram jer sam zaljubljen'

Foto: RTL
Adnan Prohić
Foto: RTL
Adnan Prohić
Foto: RTL
Adnan Prohić
04.10.2015.
u 11:00

Djevojka Megi, sestra Ema i mama pucaju od ponosa na njegov uspjeh
Pogledaj originalni članak

Kao dječak bio sam čest posjetitelj kazališta Komedija. Gledao sam sve predstave mog tate Nedima Prohića i jednostavno sam se zaljubio u glumu, kaže glumac Adnan Prohić, nova glumačka zvijezda koju je lansirala RTL-ova serija "Horvatovi".

Okorjeli navijač Dinama

Upis na glumačku akademiju bio mu je životni san i da nije uspio, ne zna čime bi se drugim bavio.

– Mama Ivana, bivša spikerica i voditeljica na HRT-u, podržavala me u odluci da budem glumac, dok se tata na početku protivio. Kad je shvatio da je moja želja iskrena i snažna, i on me podržao pa su oboje bili sretni što sam isprve položio prijamni – kaže nam 25-godišnji glumac. Roditelji i mlađa sestra Ema pucaju od ponosa zbog njegove uloge tinejdžera Borne Horvata u "Horvatovima" i svima se hvale njegovim uspjehom.

– Tata je rekao da nije očekivao da ću biti toliko dobar u seriji, a njemu zbilja vjerujem jer je iskren i ne ustručava se kritizirati me, a rado me i savjetuje što da popravim u svojoj glumi – kaže Adnan. Priznaje da mu je serija donijela popularnost, pogotovo kod žena.

– Da, napadaju me obožavateljice i kontaktiraju sa mnom preko društvenih mreža, ali ne obazirem se previše na njihove poruke jer sam u sretnoj vezi – kaže glumac. Svoje slobodno vrijeme najviše voli posvetiti djevojci Megi i prijateljima, a dio vremena odvoji i za gledanje nogometnih utakmica.

– Trenirao sam tenis, košarku, plivanje, rukomet, ali nikada nisam trenirao nogomet koji od svih sportova najviše volim. Vatreni sam obožavatelj Dinama kao i moj tata i zato često odlazim na utakmice tog kluba i uvijek se držim mirnijeg dijela publike – kaže Adnan, za prijatelje odmilja Adi. Objašnjava nam da ga veseli uloga tinejdžera Borne.

– To je zapravo zahtjevna uloga jer Borna ima konstantne promjene emocionalnih stanja, pa je čas dobre, čas loše volje. Izazov je glumiti ga jer se mogu dosta glumački igrati s njegovim likom.

Uskoro ćemo Adnana gledati i na HRT-u u seriji "Nemoj nikome reći" u kojoj također glumi tinejdžera Tina, a mamu mu igra Senka Bulić. Pitamo ga vidi li se u budućnosti i na kazališnim daskama.

Voli kameru

– Trenutačno se bolje i sigurnije osjećam pred kamerama nego kad izađem na pozornicu pred 200 ljudi. Svakako bih volio imati i kazališni angažman jer to pruža životnu sigurnost, a kako volim humor i komediju, priželjkujem takve filmske i kazališne poslove – ističe Adnan.

>> Nisam stroga, djeca me vrte oko malog prsta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

HA
havrda
13:05 04.10.2015.

Glumac? Kakav glumac? Kakva "zvijezda"? Kakva serija? A, da, "Horvatovi" oliti "socijalna pomoć za potrošene i ugojene, one koji ne znaju razliku između geste i gestikulacije, a sve to za "gledateljstvo" s IQ-om voluharice.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:40 04.10.2015.

Mama ti je inače uglavnom zgodna... O ostalom nebih kad je netko glasnogovrnica Čačića :((

TH
than
03:20 10.10.2015.

Horvatovi su krenuli OK za nase prilike. Sada su se totalno izgubili. Nestalo je humora. Navojci i Kerekes nekako odrzavaju seriju, ali generalno je teski promasaj postala.