AGONIJA Ministarstvo gospodarstva šuti o ponudi

Šest godina stečaja na koljena bacilo 600 dugoreških tekstilaca

23.11.2008.
u 14:22
Pogledaj originalni članak

DUGA RESA – Šest godina stečaja srušilo je na koljena nekadašnjeg dugoreškog diva Pamučnu industriju koja je lani imala gotovo 500 zaposlenika. Sada u poduzeću bez plaće radi stotinjak radnika, od kojih većina ima status tehničkog osoblja, kako bi s barem dio njih ostvario pravo na odlazak na Zavod za zapošljavanje.

– Država, odnosno Ministarstvo financija naš je najveći vjerovnik i ovisni smo o njegovim odlukama, no usprkos mnogim obećanjima kako će se riješiti pitanje Pamučne, sve ide jako sporo. Bojim se kako će sada dolaskom zime na strojevima koji više ne rade nastati velike štete, a to doista nije nikom u interesu – kaže sindikalna povjerenica Višnja Pavlić.

Početkom prosinca bit će objavljena još jedna, jedanaesta javna dražba za prodaju Pamučne za 42,6 milijuna kuna, no teško da će se netko javiti. U Ministarstvu gospodarstva već mjesec dana bez odgovora stoji službena ponuda teksilne grupacije, na čelu s tvornicom čarapa Jadran, za kupnju Pamučne za 10 milijuna kuna i zapošljavanje 200 radnika. ( I. M. Z. )

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr