Kolumna

Savjetnik koji je Podravki prepolovio prodaju

Foto: Arhiva VL
Savjetnik koji je Podravki prepolovio prodaju
16.12.2009.
u 18:53
Žužul je za naknadu od osam tisuća eura mjesečno, u što nisu bili uključeni troškovi, savjetovao Upravu Podravke u provedbi različitih projekata.
Pogledaj originalni članak

Miomir Žužul, bivši Sanaderov ministar vanjskih poslova, bio je savjetnik i lobist za Podravku, otkrivaju dokumenti koje je objavio Nacional. Žužul je za naknadu od osam tisuća eura mjesečno, u što nisu bili uključeni troškovi, savjetovao Upravu Podravke u provedbi različitih projekata, prvenstveno na tržištima Rumunjske i Pribaltika. Rezultat Žužulova rada nije bio naročit, jer je jedino na tom tržištu Podravka zabilježila pad prodaje, i to čak 46-postotni. Možda je Uprava Podravke angažirala pogrešnog Žužula. Da su angažirali iskusne trgovce poput njegovih rođaka iz Skladgradnje, bolje bi prošli. Ali bitno skuplje.

Milorad Dodik prodavao salatu 
na Kvatriću
Ćiro “Ćira” Blažević koji više nema vremena za Tuđmanove, ali ima za snimanje filmova po Beogradu, pohvalio se da je svog prijatelja Milorada Dodika upoznao još 1982. kad je kontroverzni premijer Republike Srpske prodavao salatu na tržnici na zagrebačkom Kvaternikovu trgu. Poklonio sam mu bijeli šal u znak prijateljstva, koje traje i danas, pohvalio se Ćira, koji će svojim pričama uskoro nadmašiti lik Broja Jedan iz Alana Forda.

Bratske vjerodajnice 
za veleposlanika
Gordan Jandroković naći će se u delikatnoj situaciji ako izbore dobiju Vidošević ili Bandić. Vidoševićev je brat veleposlanik u Italiji, a Bandićev bratić u Mađarskoj. Pa ih ti špotaj ako smiješ.

Pohvala Mandićevu prijapizmu
Igor Mandić, pisac i kritičar koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, dočekao je da u povodu sedamdesetog rođendana HDP u njegovu čast organizira ugledan skup. Novine su prenijele brojna komplimentiranja slavljeniku, ali je Novi list otišao korak dalje, o čemu svjedoči i naslov “Pohvala uzdignutom falusu”. Mani Gotovac pohvalila se na skupu da je u 17. godini vidjela Mandića kako gimnazijom paradira raskopčanih hlača dok mu je “penis stajao vrlo, vrlo visoko”, što ona “dotad nije vidjela”. Čudo neviđeno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GO
gori
08:21 19.12.2009.

\"moćne zemlje Unije pokupovale su nam banke i velike državne tvrtke, iz Hrvatske iznose milijarde eura dobiti gospodarstvo i građane iscrpljujući enormnim kamatama i stalno nas ucjenjuju Haagom\"

Avatar drInternet
drInternet
20:40 16.12.2009.

Žužula (po imotski džudžula) treba angažirati za razvojni program na Golom Otoku jer će remetinec bankrotirat kad sve hrvatine tamo navale. Onu vikendicu u Washingtonu ćemo iznajmit Sanaderovoj kćerki da se ne sramoti u istoj sobi sa sjevernokorejskom i uzbekistanskom poštenom inteligencijom...eh što sam danas pametan a nema mi microgrizzlija da zaratimo sa slovenjarama

OB
-obrisani-
23:26 16.12.2009.

Darko Marinac! Svakim danom, sve mi je draže da si u PRDEKANI. Privremenoj, doduše!! Godinama sam te moljakao za IZVOZ, s dokazanim rezultatima u Bugarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i MKD, a govorim i bugarski jezik!! PODRAVKA očajno prodaval u Poljskoj, a u Mađarskoj loše i za sebe i za KRAŠ!! ŽUŽUL je svugdje oko nas!! On nije nigdje otišao, nakon što ga je Sanader smjenio! Dapače, počeo je više zarađivati!! U tunelima, kao PREDSJEDNIK NO CROATIA AIRLINES, gdje cijelea njegova obitelj leti godinama besplatno, na liniji Hrvatska-SAD-Hrvatska!! Imate te Žužule i u Dubrovniku!! Ja sam te osobno, ulovio 2 puta, u aksnim noćnim satima u SHERATONU, kad si išao do odvjetnika Ripkina, koji je pokrao Hrvatsku za par milijuna USD, a ništa napravaio u Haagu!! Kako sam Ivana Mišetića i Milomira Žužula, često vidio, ili u HIPODROM, BALTAZAR, BOBAN, pitanje je kakvi su stvarni financijski podaci za CROATIA AIRLINES. Nema nade za HRVATSKU, dok je Žužul u svakom kutu!! Žužula za gradonačenika Imotskoga, grada koji se nije sjetio niti spoemnik sugrađaninu Vladi Gotocu postaviti!!!