Satelitski internet za tri milijarde stanovnika zemalja u razvoju

Foto: import
Satelitski internet za tri milijarde stanovnika zemalja u razvoju
09.09.2008.
u 19:26
Pogledaj originalni članak

O3b Networks, projekt jeftinog satelitskog interneta za stanovnike siromašnih zemalja pokrenuli su Google, Liberty Global i HSBC.

Kako je gradnja kabelske mreže u mnogim zemljama u razvoju teško izvediva i komercijalno neisplativa, velik dio svjetske populacije nema velikih izgleda da će dobiti pristup brzom internetu. Ponuđeni će sustav omogućiti pristup internetu po cijeni sličnoj kabelskom internetu u razvijenim zemljama.

Potrebni satelit će izgraditi francusko-talijanska tvrtka Thales Alenia Space. Naziv projekta je kratica od "other 3 billion" ili "druge tri milijarde" ljudi koji zasad imaju tek ograničen pristup internetu.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr