Kolumna

Sanader ljut na Juricu jer karte nije kupio kešom

Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Sanader ljut na Juricu jer karte nije kupio kešom
05.10.2010.
u 12:00
Nije nam jasno zašto Sanader nije avionske karte za svoju kćer platio sam.
Pogledaj originalni članak

Ivo Sanader službeno ne daje izjave, ali putem povjerljivih osoba pušta na kapaljku razne poruke. Tako se između redaka u Slobodnoj moglo pročitati da je digao ruke od Nevena Jurice koji je za njegove kćeri kupovao aviokarte. Prevedeno na standarni hrvatski, Sanader je ljut na Juricu jer nije karte za njegove kćeri kupio kešom koji mu je, kako kaže, poslao, nego službenom karticom. A nama i dalje nije jasno zašto Sanader nije avionske karte za svoju kćer platio sam, preko agencije ili interneta.

Jakovčić preživljava jedući jeftine srdelice
Ivan Jakovčić, istarski župan, požalio se da mu od šesnaest tisuća kuna plaće deset ode na kredit, pa preživljava tako što “jede puno srdelica koje su jeftine”. U tome je dakle tajna njegove vitke linije.
 
Iz šuma isparila milijarda kuna i četiri revirnika
Goran Jankov, donedavni revirnik Hrvatskih šuma, objasnio je Poslovnom dnevniku da iz naših šuma ispari milijarda kuna godišnje. Polovica je vrijednost ilegalno posječenih stabala prema nacionalnoj inventuri, a polovica je izgubljena vrijednost kvalitetnog drva koje se prodaje ispod cijene. Ne isparavaju samo stabla iz šuma nego i revirnici. Jankov je četvrti u dvije godine koji je otišao “jer se nije mogao nositi s kriminalom”.
 
Idealan direktor je dekoncentriran i zaboravan
Ante Despot, zet bivšeg šefa Carine Mladena Barišića, postao je zanimljiv kada mu je policija u stanu pronašla dva milijuna kuna u gotovini za koje tvrdi da su “kapara”. Despot je inače bivši dugogodišnji član uprave HEP-a, a sada menadžer u Končaru kojem u životu dosta dobro ide, posebno ako se zna da mu u medicinskom kartonu, kako piše u Jutarnjem, stoji “da ne smije biti raspoređen na poslove koji zahtijevaju povećanu koncentraciju i pamćenje”. S takvom liječničkom preporukom može se opravdavati pred istražiteljima, ali je pitanje tko ovog dekoncentriranog i zaboravnog čovjeka zapošljava na menadžerskim funkcijama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.