LJUDI

Šaman leti s kalašnjikovom

27.03.2009.
u 17:03
Pogledaj originalni članak

Luka Hodak, načelnik Saborskog, brine se da ne prođe dan bez njega u medijima. Danas je prostor osvojio nepravomoćnom sudskom presudom zbog nelegalnog držanja automatske puške – kalašnjikov iz koje je, kako kažu susjedi, i pucao tijekom dočeka Nove godine.

Presudu je Hodak iskoristio da novinarima objavi kako ozbiljno razmišlja izvući financijsku korist koju bi njegovoj općini mogla donijeti bunika ‘koje hvala Bogu ne manjka na okolnim visoravnima.’ Napade na sebe nazvao je pokušajima obavještajne zajednice u sjeni da ga vide ‘poraženog i na tlu’, ali Hodak poručuje da nisu uspjeli jer je on ‘opet u visinama gdje mu je i mjesto’. Lako je njemu letjeti kad ‘bunike ne manjka’.

Dar Đapiću nakon pola godine
Predsjednik HSP-a Ante Đapić danas je, javlja Slobodna, dobio kao rođendanski poklon od pravaške Mladeži osobnu internet stranicu. Kako je ni uz guglanje nismo uspjeli pronaći ostaje nam u tome vjerovati Martini Fingler koja je u ime Mladeži izljubila Đapića i čestitala mu pritom 50. rođendan. Neobično je u svemu to što je Đapić svoj rođendan proslavio prije punih sedam mjeseci, 22. kolovoza 2008. godine i to u velikom stilu uz Najbolje hrvatske tamburaše i 120 uzvanika. Pa ako je na dar od svoje Mladeži čekao sedam mjeseci, možemo i mi još koji dan dok to doista ne osvane na webu.

Kerum kao agroseksualac
‘Krepa jarac, izgorila kuća, ovo ti je baraba s Muća’ stihovi su kojima se splitskoj publici u sklopu splitskog festivala pričanja priča Pričigin predstavio kontroverzni splitski poduzetnik i kandidat za gradonačelnika Željko Kerum. Slobodna javlja da se Kerum u svom ‘live’ nastupu kojeg je zvao ‘emisijom’ uspio nazvati i ‘agroseksualcem’, a posao gradonačelnika će, kaže, raditi ‘malim prstom’ jer to što oni rade u Banovini on zove ‘ležarina’. ‘To ti je točno ležanje i ništa drugo’ – objasnio je publici Kerum i potom se zapitao ‘kad će ova emisija bit gotova?’ Ako Splićani doista izaberu Keruma za gradonačelnika emisija će bogami potrajati. Bit će to najduži reality show koji je Split mogao zamisliti.

Simonica se vraća kući?
Najpoznatiji nepotrebno poznati par u zemlji – Gotovčevi, možda je postao žrtvom vlastitog egzibicionizma. Samozvana pjevačica Simona se u Farmi pred milijunskim auditorijem požalila da ju je njen ‘ludi Ante 1000 puta prevario sa svojim tajnicama i kurvama’, a da je to čak i osobno vidjela. Anti Gotovcu taj napad iskrenosti nije najbolje legao pa je za Index optužio producente da namjerno opijaju njegovu suprugu na Farmi i dodao da će od Siniše Svilana tražiti raskid ugovora i da mu se Simonica vrati kući. ‘Kada sam ja nervozan, onda i Nova TV ima razloga biti’ – poručuje prijeteći Ante, ali ga teško možemo shvatiti ozbiljno nakon što je od života svoje obitelji napravio cirkus.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr