Kolumna

Restoran zastupnicima ne izdaje fiskalne račune

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Restoran zastupnicima ne izdaje fiskalne račune
08.01.2014.
u 12:00
Vjerodostojnosti radi, ne samo da saborski restoran treba izdavati fiskalne račune već bi ga u duhu Vladine politike trebalo “outsourcati” da njegov rad ne plaćamo svi mi iz proračuna.
Pogledaj originalni članak

Slavko Linić, ministar financija, uspio je svojom fiskalizacijom uvesti red u promet gotovinom svuda osim u – saborskom restoranu koji je izuzet od fiskalizacije. Jozo Radoš, zastupnik HNS-a, tim povodom za Jutarnji je izjavio da bi restoran u kojem se hrane političari trebao poslovati kao i svi ostali, premda je teško zamisliti da bi ga inspektori ikad zatvorili zbog par kuna manjka u blagajni. Vjerodostojnosti radi, ne samo da saborski restoran treba izdavati fiskalne račune već bi ga u duhu Vladine politike trebalo “outsourcati” da njegov rad ne plaćamo svi mi iz proračuna.

Otvorili bolovanje
 da ne moraju raditi
 8 sati dnevno

Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića, zaslužio je divljenje nakon što je za šest mjeseci uspio sanirati 6,4 milijuna kuna duga koji mu je ostavio prethodnik Stipe Gabrić Jambo. Petrov je Metković spasio od bankrota tako što je srezao sve troškove, a sebi i svim zaposlenicima Grada isplaćuje minimalac od 3600 kuna. Otpora je bilo, kaže, posebno kada je uveo “tempo rada od 8 sati dnevno”, na što su zaposlenici odgovorili bolovanjima opravdanim “akutnom reakcijom na stres”.

Premijeru tri 
ministra otišla skijati u Austriju

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, nema kabinet na okupu jer su tri ministra, Miljenić, Mrsić i Zmajlović, otišla na skijanje u Austriju, a i ministrica Pusić uzela je godišnji. No, nema brige, odluke Vlade se ionako donose telefonski.

Bandić ispraznio skladište najnovijih iPhonea i Galaxyja

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, osim što je izrazio želju da postane “gradonačelnik Hrvatske” počeo je povlačiti i poteze dostojne premijera Milanovića. Na tragu nedavne nabave deset tisuća pametnih telefona za Banske dvore, sada je i Milan Bandić odlučio počastiti svoje djelatnike novim mobitelima. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, dvije tisuće zaposlenika Grada Zagreba dobit će nove mobitele kategorije iPhone 5 i 5S te Galaxy S4, te dodatnih 800 mobitela nešto slabijih karakteristika. U tu masovnu nabavu krenulo se radi uštede, a račun će, po običaju, platiti građani Zagreba i glupi porezni obveznici od kojih mnogi nemaju nikakav pametni telefon, a kamoli najnoviji iPhone ili Galaxy.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
Palestinac
14:03 08.01.2014.

To je naš hrvatski mentalitet- koristi dok možeš a najviše onda kad drugi plaćaju.