sindrom toksičnog šoka

Prvi put upotrijebila tampon i umrla

Foto: Facebook
Prvi put upotrijebila tampon i umrla
16.11.2013.
u 23:40
Tinejdžerka je preminula pet dana nakon što je osjetila prve simptome infekcije
Pogledaj originalni članak

Natasha Scott-Falber (14) iz Walesa preminula je od izuzetno rijetke infekcije nakon što je prvi put u životu koristila tampon. Tinejdžerka je preminula pet dana nakon što je osjetila prve simptome infekcije.

Njeno beživotno tijelo pronašao je njen očuh Mike Scott.

- Ne mogu opisati koliko nam nedostaje naša vesela kćer koja je toliko uživala u pjevanju i sviranju gitare – rekao je on.

Obitelj nesretne djevojke sumnja da je umrla zbog sindroma toksičnog šoka – bakterijske infekcije koja pogodi 40 ljudi godišnje u Velikoj Britaniji.

Ova infekcija obično se pojavljuje kada bakterije stafilokoka, koje su inače bezopasne, uđu u krvotok i izluče opasne toksine direktno u krv.

>>Djevojčica o tamponima: Oni su kao Djed Mraz za vašu vaginu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CH
chemica
13:38 17.11.2013.

Bio je jedan sličan pomor žena u SAD-u gdje je krivcem proglašen uložak od umjetnog materijala. Od tada se preporučuju prirodni, da se izbjegne sepsa.