Foto: Patrik Macek/PIXSELL Milinovića maknuli jer je bio šerif ili jer je bio šerif koji ne sluša?

Milinovića maknuli jer je bio šerif ili jer je bio šerif koji ne sluša?

04. 09. 2018. u 08:35 24
Izveo je akciju u stilu puča i teško da u RH ima stranke koja bi ga zadržala u bazenu.

Raspravljati o odlukama stranačkih sudova nema puno smisla. To su sudovi koji u pravilu slijede mišljenja i stavove lidera koji trenutačno vladaju te ih to čini “posebnim”, a ne demokratskim sudovima. I to dokazuju i stranački sudovi SDP-a, i HSS-a, sada i HDZ-a. Tako je i Darko Milinović do jučer bio uglednik i utemeljitelj HDZ-a, zaslužni gospodar Like, patron i partijski oligarh koji je bez po muke svojoj stranci na parlamentarnim izborima osiguravao i 15-ak posto saborskih HDZ-ovih ruku.

VISOKI ČASNI SUD Darko Milinović izbačen iz HDZ-a: 'Odluka je neopravdana i nedemokratska!'

Dado je bio miljenik mnogih HDZ-ovih šefova jer Dado je, kad god je to bilo potrebno, iz Like mogao u Zagreb “dotjerati” na desetke autobusa punih gorljivih HDZ-ovaca. On je sada prvi put te autobuse za Zagreb organizirao za samog sebe, mislio je da je njemu dopušteno isto što i “bogovima” i sada je prebrisan kao da ga nikad nije bilo, bez ikakvog pijeteta za prijašnje “zasluge”. U skladu s onom partijskim “o političkom mrtvacu sve najgore, iz HDZ-a ga odstreljuju tezama da je Milinović bio “šerif, nepotist, nedemokrat, diktator, divljak, plašitelj članstva...”

Zvonimir Despot Hrvatskoj treba veliki restart na svim razinama

Milinović jest bio šerif Like, možda i sve to čime ga sada ispraćaju iz stranke, no činjenica jest da je Dado sve to bio i prije 15, i 10 i 5 godina i nikome taj njegov lički “stil”, nepotizam i diktat nije smetao dok je Dado bio dio liderskog simfonijskog orkestra. Teško da bi njegov stil bio doveden u pitanje da je ostao umrežen i nastavio svirati po zadanim notama. Ovako, Milinović je izveo akciju u pučističkom stilu i teško da bi se u Hrvatskoj našlo političke stranke koja bi ga nakon toga zadržala u stranačkom bazenu.

Istarski HDZ: 'Vlada je ispunila obećanje, IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti'

Problem za HDZ je taj da šerifa, nepotista koji lokalno vladaju diktatom, koji “plaše članstvo” ima još podosta. I kada bi micanje Milinovića bio rezultat odluke i stava vrha stranke da je micanje iz stranke provedeno zbog principa i uspostave prave unutarnje demokracije – onda bi cijela stvar i imala svrhe i značila bi razliku. Ovako, HDZ tek treba dokazati da su ga maknuli jer je bio šerif, a ne zato što je bio šerif koji ne sluša.

Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a:

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti
pogledajte na vecernji.hr
  • 09:16 4. rujna 2018.

    Makli su ga jer se ne uklapa u njihov krug, ne voli dečke.

  • 09:05 4. rujna 2018.

    Samo što Milinović nije maknut s mjesta župana nego stranačkih funkcija a svi smo vidjeli zašto. sam si je kriv

  • 09:07 4. rujna 2018.

    prije 5,10,15 godina HDZ su vodili Sanader i neki drugi ljudi, očito više takvo ponašanje ne prolazi

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".