Popečci od špinata

Foto: import
Popečci od špinata
20.04.2005.
u 14:45
Pogledaj originalni članak

1 šalica zobenih pahuljica, 1 šalica kukuruzne krupice, 0,5 kg svježeg špinata, 1 mladi luk, češanj češnjaka, sjemenke kopra, 1 šalica oraha, sol, peršinov list, sezamove sjemenke
U slanoj vodi skuhajte zobene pahuljice i kukuruznu krupicu. U gustu smjesu dodajte na pari 2-3 min kuhan i izrezan špinat, mladi luk, češnjak, sjemenke kopra, narezane orahe i peršinov list. Sve izmiješajte, posolite, oblikujte popečke i pecite po dva sa svake strane na laganoj vatri. Pečene popečke poslužite uz povrće, primjerice brokulu kuhanu na pari i posutu mrvicama, te umak: izmiješajte 1 vrhnje, 1 zdrobljeni češanj češnjaka, 1 žličicu senfa, peršinov list, malo soli; sve dobro izmiješajte i stavite na popečke  po želji.

SAVJET NUTRICIONISTA: Špinat se ne mora blanširati nego samo narezati, posoliti, pustiti da odstoji 10 min, ocijediti i dalje pripremati. Osim što je lakša priprema, i sastojci su mu očuvaniji.

SLJUBLJIVANJE po preporuci glavnog enologa Badela 1862: Preporučujem bijelo vino, polusuho, sauvignon 2003. Kurije Nespeš, iz zelinskoga vinogorja, u kojem nije,  izražen uobičajen miris bazge, a ima 14,8 vol. % alkohola i 7 g ostatka neprovrela šećera.

Pogledajte na vecernji.hr