Polančec uvjeren u uspješnost privatizacije brodogradilišta

19.11.2008.
u 14:54
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec istaknuo je danas da je uvjeren u uspješnost privatizacije i restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, kao i u to da će brodogradilišta u iduće tri do četiri godine imati više zaposlenih nego što ih imaju danas.

Polančec je u saborskom "aktualnom prijepodnevu", odgovarajući esdepeovcu Josipu Leki na pitanje misli li i dalje da nakon privatizacije u škverovima neće biti izgubljeno ni jedno radno mjesto, rekao kako neposredno nakon same privatizacije postoji mogućnost viška radnika, ali da će u tom slučaju Vlada zajedno sa sindikatima voditi računa i skrbiti o takvim situacijama.

Napomenuo je da je cilj privatizacije, koju od Hrvatske traži EU, doći u situaciju da s nižom razinom potpora koje su Europskoj uniji i Komisiji prihvatljive svako hrvatsko brodogradilište može postojati i poslovati.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor pozvala je velike hotele i hotelske komplekse kojima treba ekološki uzgojena hrana da se jave braniteljskim zadrugama koje proizvode takvu hranu.

- Ujutro ubrana paprika ili rajčica u nekoj od zadruga hrvatskih branitelja u podne ili do večeri može biti servirana u velikim hotelima ili hotelskim lancima - kazala je ocjenjujući da bi takva praksa mogla postati novi turistički brand.

Dragan Vukić (HDZ) upitao kako Hrvatska sudjeluje u vraćanju pozornosti i jačeg angažmana međunarodne zajednice u BiH, a upozorio je da je zbog "puzajuće realizacije daytonskog sporazuma" došlo do ugrožavanja prava tamošnjih Hrvata.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković naglasio je da hrvatska Vlada i diplomacija imaju veliku zaslugu u tome da je međunarodna pozornost ponovno usmjerena na BiH, te dodao da će Hrvatska inzistirati na četiri načela u praćenju stanja u BiH - teritorijalni integritet i cjelovitost BiH, jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, funkcionirajuće institucije i euroatlantska perspektiva BiH.

Istaknuo je da su vidljive tendencije najvećeg, bošnjačkog naroda koji, kazao je, pokušava dominirati, pogotovo nad Hrvatima u Federaciji BiH, što hrvatska Vlada, naglasio je, smatra neprihvatljivim i o tome kontinuirano govori predstavnicima međunarodne zajednice.

(Hina)

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr