REAGIRANJE Petrinjska Koordinacija udruga hrvatskih ratnih stradalnika

'Od županice tražimo ispriku'

08.01.2009.
u 17:52
Pogledaj originalni članak

PETRINJA - Nedavni posjet sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Novom Sadu i razgovor s članovima tamošnjeg “Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije” bio je licemjeran, nekorektan i bezobrazan postupak prema braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Iznenađuje nas njezin boravak, bio je prije u tajnosti dogovoren, pa čak i najavljen na portalu banija.sr., ali poslije zatajen u hrvatskoj javnosti - rekao je jučer na sjednici Koordinacije udruga hrvatskih stradalnika iz Domovinskog rata Petrinje predsjednik Koordinacije, Darko Dumbović.

Na sjednici je bio i Vladimir Rogošić, predsjednik Udruge dragovoljaca Sisačko-moslavačke županije. Složili su se i osudili posjet Marine Lovrić, pa od županice traže da se javno ispriča i objasni zašto je posjetila tu udrugu u Novom Sadu.

“Posjet nije bio potreban, nije korektan, a možda ni zakonit, zbog čega ćemo od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija tražiti odgovor na pitanje je li ispravan taj postupak i ima li u njemu možda elemenata kaznene odgovornosti jer riječ je o dužnosnici županije i Republike Hrvatske”, zaključili su članovi koordinacije.

- Žalosno je što se naša županica tako ponijela. To joj je minus i negativno djelovanje prema svima nama - rekla je Ružica Pečirko, predsjednica Udruge ratnih udovica.

- Županicu smo dosad smatrali korektnom, a sada nas je razočarala. Ako je u Srbiju išla potencijalnim biračima, treba znati da su tamo ratni zločinci koji se neće vratiti. Tamo su i četnici, mrzitelji Hrvatske, kojima poručujemo neka ostanu gdje jesu, jer s njima nema suživota u Petrinji - rekao je Ivica Horvatić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr