Novi izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 9,7 milijuna kuna

11.12.2008.
u 14:03
Pogledaj originalni članak

Ericsson Nikola Tesla na tržištu Ruske Federacije i Moldavije ugovorio je nove izvozne poslove ukupne vrijednosti 9,7 milijuna kuna, priopćili su iz te kompanije.

S novim kupcem RTC-om iz Tjumena, privatnim operaterom za pružanje telekomunikacijskih usluga naftnim kompanijama u više regija, potpisan je ugovor za novu tranzitnu centralu kao i za podizanje na višu razinu postojećih Ericssonovih rješenja orijentiranih na IP za poslovne korisnike. Ugovorena su i proširenja fiksne telekomunikacijske mreže s operatorima UTK-om i Kubintersvjazom iz Krasnodara.

Ostali ugovori vezani su za potrebe operatera Megafona iz Moskve, a odnose se na instalaciju i integraciju fiksne širokopojasne mreže. S kupcem Interdnjestrcom iz Moldavije ugovorena je usluga o poslijegarancijskoj podršci.

- Ericsson Nikola Tesla nizom manjih, no uglavnom strateški važnih ugovora uspješno nastavlja poslovati na tržištima država nastalih raspadom Sovjetskog Saveza. U sadašnjim okolnostima na globalnom tržištu takva je situacija zadovoljavajuća jer podržava realizaciju naših planova. Sličan trend možemo očekivati i u idućoj godini te smo svoju strategiju za nastavak poslovanja u ovom dijelu svijeta u kojemu smo u posljednjih nekoliko desetljeća izgradili imidž kvalitetnog isporučitelja komunikacijskih usluga i rješenja tomu prilagodili - komentirao je Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Prodaje i marketinga na tržištu Zajednice Neovisnih Država.

(S.M.)

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr