Kolumna

Nini Badrić je plaćanje preko ‘mantinele’ kao svako drugo

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Nini Badrić je plaćanje preko ‘mantinele’ kao svako drugo
13.02.2013.
u 12:00
Pjevačica je od HDZ-a tražila 5000 eura, a oni su je poslali u Carinu da sve dogovori s Mladenom Barišićem
Pogledaj originalni članak

Nina Badrić, poznata pjevačica, svjedočeći u slučaju Fimi media, izjavila je da je za pjevanje tražila od HDZ-a 5000 eura, a oni su je poslali u Carinu da sve dogovori s Mladenom Barišićem. On joj je rekao da fakturu ispostavi Hrvatskom dragovoljcu, a pjevačica nije ništa pitala jer je za nju “to bio angažman kao i svaki drugi”. Time je Nina Badrić indirektno potvrdila da je u nekim krugovima plaćanje “preko mantinele”, odnosno “od bankine”, posve uobičajeno. Bilo bi u Hrvatskoj dosta posla za financijske forenzičare koji bi slijedili tragove novca.

Misli li Rajko Ostojić da građani žele novog premijera

Rajko Ostojić, kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika, ne stoji dobro u predizbornim anketama. Za protukandidatom Milanom Bandićem, prema projekcijama, zaostaje 13 posto u prvom, odnosno 14 posto u drugom krugu. Rezultat je to bitno lošiji od bivšeg kandidata SDP-a Davora Bernardića, koji je također gubio u anketama, ali u promilima. Sve to čini se nije pokolebalo Ostojića, koji nakon objave rezultata istraživanja izjavljuje da nije zabrinut jer “55 posto stanovnika Zagreba smatra da situacija u gradu nije dobra, što znači da žele novog gradonačelnika”. Tu logičku vratolomiju neka Ostojić objasni premijeru jer čak 72 posto građana Hrvatske misli da i Hrvatska ide u – lošem smjeru.

Josipović izgubio kalendar i objavio kandidaturu

Ivo Josipović, 
predsjednik RH, najavio je da će se ponovno kandidirati za tu funkciju na predsjedničkim izborima jer se “polako bliži vrijeme“. Kako su izbori tek za dvije godine, vrijedi pitati 
imaju li na Pantovčaku kalendar?

Pulski čistač 12 godina čeka obrazloženje otkaza

Franko Peruško, 62-godišnji čistač iz Pule, dobio je presudom Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu pravo na odštetu od 8000 eura koju mu treba isplatiti Republika Hrvatska. Peruško se Europskom sudu žalio jer su mu bila prekršena prava na pristup sudu u procesu započetom davne 2001. godine kada je otpušten s radnog mjesta čistača u MUP-u. Peruško za Novi list kaže da je dobio satisfakciju premda još uvijek ne zna zašto je dobio otkaz. Nije jedini.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.