Kolumna

Milanović nije okupator, pobijedio je!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Milanović nije okupator, pobijedio je!
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Tihomir Dujmović
06.12.2011.
u 12:00
Mi ne znamo što ćemo od Milanovića doživjeti, ali on nije okupator, pobijedio je legitimno na izborima
Pogledaj originalni članak

Lagati samome sebi oduvijek je bila jutarnja gimnastika za povrijeđenu taštinu, lagati pak cijeloj naciji puno je iritantnije jer ne radite bedaka samo od sebe! Dakle, HDZ je na izborima doživio temeljit poraz i tom debaklu nikakva šminka ne pomaže.

Dobio je jedan mandat više nego 2000., ali u koaliciji s dvije druge stranke! Da su išli sami, dobili bi najmanje u povijesti! To je prava istina. Osim toga, 3. siječnja cijela se međunarodna zajednica aktivno upregnula da HDZ siđe s vlasti, sada su se držali po strani. Govorimo li o izlasku na izbore, vidi se da je HDZ do te razine iziritirao jedan dio svog biračkog tijela da baš oni nisu izašli na izbore, u prvom je to redu vidljivo u Hercegovini, ali i u dalmatinskim županijama. Sva ta istina nije bič za mučenje Jadranke Kosor, ali ne pogleda li se sada istini u oči, ne dođe li do velikih promjena u HDZ-u, on će za dva mandata nestati s političke scene! Pretjerujem? Pogledajte sudbinu HSLS-a.

Da im je netko rekao da će zbog koaliranja sa SDP-om 3. siječnja i pogotovo nakon Budišina odlaska za deset godina nestati kao da ih nikad nije bilo, djelovao bi kao luđak. Danas nemaju ni jednog zastupnika! Pogledajte HSS prije deset godina i danas, kad imaju jednog jedinog zastupnika. Kao Ladonja! To je cijena dramatično krivih poteza i, bez obzira na veličinu i tradiciju, bez obzira na to što su stvarali mitsku državu, HDZ-u će se isto dogoditi ako ne krene u duboke promjene. Bude li se Jadranka Kosor okruživala neprepoznatljivim kadrovima koji s HDZ-om realno nemaju puno, s njihovom ako hoćete nacionalnom anemičnošću, s njihovim potpunim odmakom od baze kojoj, kako vidimo, neki od njih ništa ne znače, HDZ će doživjeti sudbinu Indijanaca u američkim rezervatima. Jadranka Kosor održala je i Vladu i stranku na nogama kad je kleptomanu naloženo da nestane i njezina je zasluga tu doista povijesna. Podigla je pregovore s Europskom unijom iz pepela i privela ih kraju. Da su je srušili na pola toga posla, danas bi se otvarale epohalne mogućnosti ljevici za suradnju u regiji i to će joj isto povijest zasluženo bilježiti. No, ako sad upravo ona ne krene s ispravljanjem svih pogrešaka, s okupljanjem kompletne desnice, s potpunom ideološkom desanaderizacijom, odvest će stranku na Mirogoj.

Usput govoreći, ružno je djelovalo kad nije našla snage čestitati Milanoviću na pobjedi jer to je pitanje elementarnog razine. Mi ne znamo što ćemo od Milanovića doživjeti, ali on nije okupator, pobijedio je legitimno na izborima i nevjerojatno je da je izostala ta elementarna pristojnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 132

FE
Fedele
03:44 07.12.2011.

Dujmoviću, o\'ladi malo sa tim svojim retardiranim stavovima i svjetonazorima. Kuknjava je to i gola patetika. Nismo baš svi sitnozuba stoka.

Avatar babas
babas
12:30 06.12.2011.

Oni koji ne vrijede propadaju,tako je u svim demokracijama. Narod bira pobjednike!

OB
-obrisani-
19:31 06.12.2011.

пravДA: Imamo Цpbenu Xpbatcku !