HUMANITARNO U povodu Festivala komorne glazbe održan zanimljiv teniski turnir

Meč legende Mustera i komornih glazbenika

Foto: import
Meč legende Mustera i komornih glazbenika
29.08.2006.
u 17:38
Pogledaj originalni članak

U povodu VI. festivala komorne glazbe "Julian Rachlin & Friends", koji će se sljedećih tjedan dana održavati u Dubrovniku, jučer je odigran kratak i zanimljiv teniski meč na terenima u Lapadu. Igrali su vrhunski glazbenik Julian Rachlin i teniska legenda Thomas Muster protiv Benjamina Friedmana, menadžera violinista Maxima Vagnerovog i Dmitra Kuschnira, Rachlinova tajnika. U prvoj je postavi umjesto Friedmana trebao igrati Goran Ivanišević, no on nije došao jer mu se kći Amber Maria razboljela.

Iako je taj zanimljivi meč popraćen brojnom publikom bio tijesan, pobijedio je teniski par Rachlin-Muster rezultatom 3:2. Svake godine naš komorni festival nastojimo popratiti nekom humanitarnom akcijom, ali ga i pokušavamo približiti lokalnom stanovništvu. Zato sam, iako se moram čuvati za "svirku", odlučio zaigrati ovdje rekao je violinist Julian Rachlin.

Nakon meča, tenisač Thomas Muster darovao je svoju sliku Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Dva skalina". Muster iz hobija slika, no nikad dosad nije želio svoje slike prodavati niti darovati. Kad sam čuo za koga je, pristao sam, mada me pomalo sram priznao je tenisač predsjednici Udruge "Dva skalina" Stani Grgurević. Meč je gledao i veliki ljubitelj Dubrovnika i komorne glazbe, poznati agent 007, Sir Roger Moore, sa suprugom Christine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr