REKORD

Matisseova slika kupljena za 32 miliijuna eura

24.02.2009.
u 17:25
Pogledaj originalni članak

Djelo Henrija Matissea na dražbi senzacionalne zbirke blaga Yvesa Saint Laurenta i njegova ljubavnika Pierrea Bergea postiglo je apsolutni rekord kad je riječ o tom autoru: slika “Les couscous, tapis bleu et rose” prodana je za 32 mil. eura ili 5,6 milijuna više od prethodnog rekorda istog slikara iz 2007.

I Brancusijeva skulptura “Gospođa L. R.” dosegla je rekordnu cijenu od 29 mil. eura za ovog rumunjskog kipara, a podbacio je Picasso. Proglašen pravom poslasticom i favoritom između 730 umjetnina, a nije postigao ni najnižu cijenu koju je tražio prodavatelj. Bio je ponuđen 21 milijun eura, što nije bilo dovoljno da djelo rodonačelnika kubizma promijeni vlasnika. (b)

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr