Kolumna

Manjak prostora u stanu od 260 četvornih metara

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Manjak prostora u stanu od 260 četvornih metara
19.07.2012.
u 12:00
Đurđica Tedeschi, sutkinja u mirovini i majka Emila Tedeschija, prozvana je u Jutarnjem da u kooperaciji s obitelji pokojnog generala Janka Bobetka želi sagraditi tunel kroz stan susjede kako bi se dočepala potkrovlja
Pogledaj originalni članak

Branimira Katić, susjeda, živi u stanu od 107 kvadrata koji se ispriječio između potkrovlja i stanova na prvom katu, odnosno prizemlju, gdje žive gospođa Tedeschi i obitelj Bobetko.

Zanimljivo je pritom da Đurđica Tedeschi živi u stanu od 260 kvadrata, ali joj očito manjka prostora.

Rebelija na splitskoj rivi: Kerum priznaje da bojkotira sjednice Sabora
Željko Kerum, saborski zastupnik, otvoreno je priznao da ne dolazi i neće dolaziti na saborske sjednice, osim ako ne „odluče da je obavezno dolaziti na sjednice“. Ili ne sazovu sjednicu na splitskoj rivi.

Bitka do posljednjeg regresa: Država je i dalje zaposlenicima majka, a ne maćeha
Vilim Ribić, šef Matice sindikata, beskompromisno se bori za spašavanje božićnica i regresa za godišnji odmor. Jedini je to način da se ponove odlični rezultati koje ostvaruju zaposleni na državnim jaslama.

Prema novom istraživanju portala MojPosao, ako vam je poslodavac država, imat ćete dva i pol puta veće šanse da vam isplate regres, a nije zanemariv ni podatak da imate pravo na najduži godišnji odmor od prosječnih 28,6 dana.

Last minute: Posljednji poziv putnicima za ljetovanje na Brijunima
Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, iskoristit će mogućnost da ljetuje u nekoj od državnih rezidencija prema odluci Sanaderove vlade iz 2004. godine. Hrvatin je na 15 dana rezervirao apartman u rezidencijalnoj brijunskoj vili Kaštel po cijeni od 280 kuna i time, piše Novi list, naljutio Banske dvore, gdje misle da nema razloga da suci ljetuju na taj način.

Vlada će stoga novom odlukom ukinuti mogućnost povlaštenog ljetovanja za predsjednike Vrhovnog i Ustavnog suda te ministre i saborske zastupnike. Kako odluka još nije donesena, politička elita, ako požuri, još stigne uživati za mali novac na visokoj razini.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OS
osica
12:46 19.07.2012.

"apartman u brijunskoj vili za 280 KN po danu, rezerviro predsjednik Vrhovnog suda." M a da odluka još iz vremena Sanadera - eto daleko od očiju javnosti miješa se "zakonodavna i sudska vlast" . No, ipak je više od Stazićevih 7,00KN. ali "Stazić je na Brijunima radio a Hrvatin će se samo odmarati"

DU
Deleted user
12:47 19.07.2012.

Neovisno o tome koliko gđa Tedeschi ima kvadrata, kao suvlasnici kuće pripada joj i razmjerni dio tavana. Što se tiče susjede iznad, koja je jeftino otkupila stan, izgleda da je bila prisvojila tavan ( što se kod nas ne događa rijetko ), pa joj sada teško pada što mora dijeliti tako vrijedne kvadrate. U ovom slučaju sam na strani gđe Tedeschi.

MA
margaritas
12:39 19.07.2012.

netko je sretan u 50 kvadrata stana koji jos otplacuje a netko nikad nece biti sretan jer je oteto prokleto