Kolumna

Magazin 'Labirint' na HRT-u nudi prazne sadržaje

Foto: HRT
hrt (1)
Foto: Boris Ščitar
starcevic
Foto: HRT
hrt (1)
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
04.10.2013.
u 12:00
Uz blijede voditelje koji se u emisiji pojavljuju i kao reporteri, a susretljivi kakvi jesu mogli bi raditi još i štošta drugo, ide i novinarski pristup ispražnjen od stvarnosti
Pogledaj originalni članak

Velika urednica Jagoda Bastalić, s impresivnom biografijom nepotkupljive čuvarice profesionalnog morala “Latinice” iza sebe, nije ovaj put imala sreće kao svojedobno s Denisom Latinom. Umjesto da joj emisiju vodi netko tko bi nekadašnjem prezenteru Latinice bio bar do gležnja, njen politički magazin “Labirint” sada vode bezlični pioniri srednjih godina, Petar Štefanić i Nataša Ban Leskovar, rođeni više za prisavska čavrljanja o šefovima, nego za seciranje društvenih nepravdi.

Uz blijede voditelje koji se u emisiji pojavljuju i kao reporteri, a susretljivi kakvi jesu mogli bi raditi još i štošta drugo, ide i novinarski pristup ispražnjen od stvarnosti. Iznajmljivanje soba i stanova jednostrano nam se servira kao sumnjiva djelatnost sumnjivih osoba. Iznajmljivači su zli, pa s njima nitko nije razgovarao o njihovoj strani problema, a podstanari su dobri. Novinarstvo “Labirinta” svelo se na ponavljanje stereotipa koje nudi dnevna politika i njene jednodnevne kampanje.

Ovakvo podcjenjivanje gledatelja doseže jedan od svojih vrhunaca u već više puta viđenoj reportaži o svećeniku koji pomaže prostitutkama i tjelesno hendikepirane osobe svojim specijalno dizajniranim autobusom vozi na izlete. Velečasni Dragutin Goričanec zaslužuje svekoliku pažnju koju godinama dobiva za svoj predani rad, ali ispod je profesionalnih standarda čak i ovakve javne TV da bezlično kopira tuđe sadržaje. Dosad se na kolegijima HRT-a prepisivalo samo iz novina.

Od sada TV dnevnik Ivana Starčevića čitajte svakodnevno samo na portalu Večernjeg lista!

>> Što je pokazala Sanja Doležal

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.