Korisni savjeti

Znate li kojih je 30 sekundi vaše karijere presudno?

Foto: Thinkstock
Znate li kojih je 30 sekundi vaše karijere presudno?
15.05.2016.
u 13:27
Poslodavac o vama može steći dojam i prije nego što se prvi put upoznali.
Pogledaj originalni članak

Lako je povjerovati da je šarm dovoljan da bismo poslodavca osvojili na intervjuu za posao. Osim šarma potrebno je i znanje i iskustvo, no istraživanja pokazuju da je prvih 30 sekundi, nakon što uđete u sobu, najbitnije.

Međutim, poslodavac o vama može dobiti stećii prije nego što se prvi put upoznali.

1. Budite ljubazni prema svima –"Imala sam jednog klijenta koji je običavao da tijekom intervjua za posao izađe iz sobe i pita recepcionista o kandidatu kojeg ispituje. Ako mu je ovaj pokazao prst prema dolje, uvijek bi odbio kandidata", kaže  Adam Seabrook iz ureda za zapošljavanje.

2. Budite jednostavni i pozitivni – Njegova kolegica Mira Zaslove savjetuje da predstavljanje poslodavcu treba biti pozitivno i jednostavno. "Nemojte predugo i naširoko objašnjavati. Radije se prilagodite publici i naglasite ono najbolje iz vaše karijere poput interesa, postignuća, obrazovanja i hobija koji su u skladu s interesima kompanije.

3. Zadržite humor za sebe – iako je pozitivno imati smisla za humor, to ćete pokazati jednom kad vas zaposle. Do tada, a naročito na prvom razgovoru, potrebno je ostaviti dojam profesionalca.

5. Stisak ruke – važno je da svome poslodavcu ostavite dojam čvrste i pouzdane osobe. Zbog toga vaš stisak ruke ne smije biti mlak, ali ni pretjeran. Vježbajte ako već niste.

>> Pravopisna previranja u nas uvijek su vezana uz smjenu vlasti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
10:14 16.05.2016.

razgovori za radno mjesto konobara, radnika na pilani, uopće se traži ovo. cv za cvjećarku?! stisak ruke? se nauči, a ne znači ništa. mene je najviše voljela cura sa mlakim stiskom ruke...