PRIRODAN NAČIN

Znate li kako i koliko često treba prati madrace?

Foto: Getty Images
Znate li kako i koliko često treba prati madrace?
08.09.2019.
u 07:00
Oprati posteljinu lak je zadatak, ali što kada se radi o pranju madraca? Osim što je neuobičajena, ta ideja može biti i izrazito nepraktična, a mnogi ne znaju ni kako bi započeli.
Pogledaj originalni članak

Neil Robinson koji radi u britanskoj tvrtci Sealy koja se bavi proizvodnjom i prodajom madraca za Metro.uk je otkrio pravilan način čišćenja madraca.

Prema njegovim riječima, madrac se treba prati svakih 6 mjeseci kako bi se riješili nataložene prljavštine i mrtvih stanica kože koje preko posteljine dolaze do madraca. Čišćenjem madraca spriječit će se i nastajanje grinja koje su izrazito neugodne za sve koji imaju alergije.

Za početak madrac treba usisati sa svih strana kako bi se uklonila sva prljavština i moguće mrvice, a potom se posipa sodom bikarbonom i nekoliko sati ostavlja na zraku. Soda bikarbona će ukloniti i sve neugodne mirise, a zaustavit će i moguće stvaranje vlage. Nakon nekoliko sati, sodu bikarbonu treba usisati s cijelog madraca.

U slučajevima kada je madrac izrazito zaprljan Neil preporučuje korištenje profesionalnih usluga čišćenja svakih šet mjeseci jer ovaj prirodni način neće biti dovoljan.

Ovaj stručnjak priča i kako je nakon čišćenja bitno smanjiti buduće zaprljanje redovnim mijenjanjem posteljine, a vlasnicima ljubimaca je preporučio da jutarnja maženja ipak ostave izvan spavaće sobe kako im po madracu ne bi otpadala dlaka ili perje.
 

Pogledajte ovaj umirujući video.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar cleandreams
cleandreams
19:28 02.12.2019.

POTEMA je jedino dokazano i od njemačkog instituta certificirano riješenje za antibakterijsko dubinsko čišćenje madraca. CLEAN DREAMS (obrt za čišćenje madraca) čisti sve madrace od grinja i svih čestica koje se nalaze u njemu i to u vašem domu, i madrac se može odmah koristiti.