bolni osjećaji

Znanstvenici tvrde: Ovo je najlakši način da prebolite prekid veze

Foto: Shutterstock
Brak
Foto: Thinkstock
veza i svađa
Foto: Thinkstock
prekid veze
Foto: Shutterstock
Veze
Foto: Shutterstock
Veze
22.08.2018.
u 09:02
Znanstvenici sa Sveučilišta Missouri proveli su istraživanje o tome kroz koje faze partneri prolaze tijekom prekida i kakve osjećaje stvaraju pritom.
Pogledaj originalni članak

Prekid je uvijek težak i bolan, bez obzira na to s koje ste strane, odnosno, jeste li vi osoba koja ostavlja ili ste ostavljeni. Odbacivanje zajedničkih planova može ostaviti vrlo gorak okus u ustima. 

No nešto možete napraviti i sami kako biste si olakšali taj proces prebolijevanja. Znanstvenici sa sveučilišta Missouri proveli su istraživanje o tome kroz koje faze partneri prolaze tijekom prekida i kakve osjećaje stvaraju pri tome. 

Sudionici istraživanja bile su osobe u dobi od 20 do 37 godina, a koje su ostavile osobe koje još uvijek jako vole i za njima pate. U jednom trenutku istraživanja trebali su priznati svoje osjećaje osobi koja ih je ostavila. 

Zaključak istraživanja jest da je kombinacija odvraćanja pozornosti od bolnih osjećaja, bavljenje nekim hobijem te prestanak idealiziranja bivšeg partnera najbolji recept za brže i lakše suočavanje s prekidom i osjećajima tuge i boli koje ono nosi sa sobom. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.