Traže se obline!

Žene radije kupuju odjeću vide li sličnost s modelom

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Žene radije kupuju odjeću vide li sličnost s modelom
06.03.2011.
u 18:03
Studije poput ove polako guraju dizajnere i časopise da u prvi red stave žene s oblinama umjesto mršavih modela, prenosi Yahoo.com
Pogledaj originalni članak

Odjeća ljepše izgleda na vrlo mršavim manekenkama, opravdanje je koje nude dizajneri kada im se prigovara zašto modnim pistama hodaju samo mršavice. 

No, prema novom istraživanju, izgleda da im te mršavice neće pomoći da svoju odjeću i prodaju. Naime, žene su sklonije kupovati odjeću vide li svoj odraz u modelu koji je nosi – s oblinama i prosječnom visinom, pokazalo je istraživanje sveučilišta Cambridge. Koristeći lažne oglase u modnim časopisima s modelima različitih veličina, oblika i nacionalnosti, ispitano je 3000 žena u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji. 

Studija je dovela do zaključka da je većina žena znatno povećala kupnju kada je vidjela model svoje dobi, veličine i nacionalnosti, prenosi portal Yahoo.com. Takve studije lagano guraju dizajnere i časopise da u prvi red ipak stave žene s oblinama umjesto da se to događa kao rijedak i povremen slučaj. 

Stručnjaci zato upozoravaju da oglašivači i urednici časopisa moraju biti svjesni toga tko je njihova ciljana publika te kako modeli odražavaju to tržište.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.