PUT S DJETETOM

Zbog dosade bit će nervozni, zabavite ih

Foto: Getty Images
Zbog dosade bit će nervozni, zabavite ih
30.07.2018.
u 13:33
Zato je dobro pripremiti se na te izazove, ponijeti sa sobom sve što je nužno, a pritom i pribjeći nekim trikovima kako biste djeci olakšali putovanje
Pogledaj originalni članak

Putovanje s djecom često nije jednostavno, djeci je put nerijetko dosadan i predug pa postaju razdražljiva, a to znači da će roditeljima biti vrlo naporno. Zato je dobro pripremiti se na te izazove, ponijeti sa sobom sve što je nužno, a pritom i pribjeći nekim trikovima kako biste djeci olakšali putovanje.

Ako je dijete još u pelenama, ponesite ih dovoljno kako se ne biste našli u problemu. Ponesite i vrećice u koje ćete spremiti korištene pelene, ali i prljavu odjeću.

Neka vam pri ruci budu rezervna odjeća, vlažne maramice, voda i neke grickalice. Ako je dijete sklono mučninama u vožnji, s pedijatrom utvrdite koje tablete su najprikladnije kako biste mu olakšali putovanje. Ne zaboravite ponijeti dokumente, djetetovu zdravstvenu iskaznicu i, po potrebi, putovnicu ili osobnu iskaznicu.

Manjoj djeci ponesite odgovarajuće igračke. Jedan od zgodnih trikova je da nabavite neke jeftinije igračkice koje ćete im davati svakih sat vremena ako budu dobri. Još ako se malo poigrate pa svaku umotate kao pravi dar, to će pridonijeti jednoj posebnoj atmosferi – djeca se vesele darovima, motivirana su pa će zato i više surađivati tijekom putovanja.

Dobro je krenuti na put kad je djetetu inače vrijeme za spavanje, na taj način prespavat će dio puta. Prije puta pustite dijete da slobodno trčkara i bude aktivno, umorit će se pa će lakše mirovati u automobilu. Češće napravite stanku, tijekom koje prošećite, razgledavajte okoliš, neka dijete bude u pokretu.

Ljeti putovanje dodatno otežavaju vrućine, ne zaboravite na bočna automobilska stakla staviti sjenila koja će spriječiti prodor sunčevih zraka i smanjiti zagrijavanje na stražnjem sjedalu.

 

>> Franka pokazala kako je prije 20 godina pjevala Oliverov hit

Foto: Screenshot
Franka Batelić
Foto: Borna Filić/PIXSELL, Instagram
Vjenčanje Franke Batelić i Vedrana Ćorluke
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Franka Batelić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.