zanimljivo

Zašto neki ljudi grgljaju vodu sa soli svaki dan?

Foto: Getty Images
Voda i sol
Foto: Thinkstock
Žena
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kašalj
Foto: Getty Images
Grlo
Foto: Thinkstock
Zadah
Foto: pixabay
Bolni zubi
05.05.2019.
u 16:08
Voda sa soli pomaže neutralizirati kiselinu u grlu koje proizvode bakterije.
Pogledaj originalni članak

Kada imate upalu grla ili se mučite s osjetljivim desnima koje krvare, staronarodna preporuka je: grgljati vodu sa soli. 

Voda sa soli pomaže neutralizirati kiselinu u grlu koje proizvode bakterije. Pomaže u održavanju zdrave pH ravnoteže koja sprječava rast neželjenih bakterija u ustima.

Također pomaže u uklanjanju nakupine sluzi u respiratornom traktu i nosnoj šupljini.

Prema studiji provedenoj u Japanu, grgljanje tople slane vode tri puta dnevno može smanjiti rizik od razvoja infekcije gornjih dišnih putova za 40 posto.

Grgljanje slane vode može vam pomoći da se oslobodite bolnog grla i ublažite simptome.

Slana voda će, spomenuli smo već, neutralizirati kiselinu u ustima i time spriječiti razvoj bakterija i time neugodan zadah koje one proizvode.

Pomaže smanjiti bol zubobolje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.