PROMO

Zašto je potrebno napraviti kompletnu dijagnostiku

Foto: Shutterstock
Zašto je potrebno napraviti kompletnu dijagnostiku
20.05.2019.
u 16:06
Uspješno liječenje karcinoma u velikoj mjeri ovisi o njegovom ranom otkrivanju, Radiochirurgia Zagreb nudi mogućnost redovitih pretraga, tzv. screeninga za rano otkrivanje najčešćih karcinoma poput raka pluća, prostate, dojke i kolorektalnih karcinoma
Pogledaj originalni članak

Dijagnostika je ključni korak u definiranju bolesti ili patološkog stanja pacijenta. U tom procesu liječnik na temelju anamneze, simptoma i pacijentovih tegoba daje moguće dijagnoze te upućuje na daljnje liječenje. Dijagnostika je ključna kod teških bolesti kao što je karcinom, jer rano otkrivanje i liječenje višestruko povećava šanse za potpuni oporavak.

U dijagnostici i liječenju karcinoma ističe se Radiochirurgia Zagreb, privatna poliklinika čiji stručni tim čine liječnici i ostali stručnjaci s višedesetljetnim iskustvom u različitim oblicima liječenja karcinoma. Privatna poliklinika Radiochirurgia Zagreb prva je ustanova u Hrvatskoj, ali i na području jugoistočne Europe, koja radi revolucionarne zahvate liječenja karcinoma uz pomoć radioterapije i radiokirurgije.

Koristeći vrhunsku suvremenu opremu i moderne tehnologije, Radiochirurgia Zagreb pacijentima nudi sve potrebne usluge kako bi se karcinom na vrijeme otkrio i počeo liječiti. U toj poliklinici nema lista čekanja, dijagnostika se radi bezbolno i brzo, u roku 24 sata. Uz  pomoć najsuvremenijih metoda poput virtualne kolonoskopije, liječnici rade navođeno uzimanje uzorka tkiva u slučaju sumnje na rak ili dokaz povrata bolesti, a moguće je i uzimanje uzorka tkiva punkcijom pod magnetom te evaluacija prethodne slikovne obrade.

Što se liječenja tiče, u Radiochirurgiji  Zagreb pacijentima je osigurana radioterapija i radiokirurgija na MR simulatoru, a osobni onkolog jamči vam kontinuitet skrbi,  kao i mogućnost suradnje s vanjskim onkološkim centrima.

Dijagnostika tumora u svim fazama obavlja se uz pomoć uređaja za magnetsku rezonancu Siemens Magnetom RT Pro edition Skyra 3T, koji je posebno prilagođen za onkologiju i omogućava precizno praćenje onkoloških promjena što u konačnici pomaže utvrditi je li liječenje učinkovito ili se korišteni pristup potencijalno treba ponovno razmotriti.

Sustav ultrazvuka ACUSON S3000 dizajniran je s posebnim naglaskom na opću sliku i intervencijsku radiologiju. Nudi nove razine učinkovitosti tijeka rada, performanse i održivost obrade slika. Sustav nudi jedinstvena rješenja, kao što su snimanje elastografije, pregled više modaliteta i ultrazvuk s poboljšanim kontrastom.

Radiochirurgia Zagreb u dijagnostici koristi i uređaj za kompjutersku tomografiju Siemens SOMATOM Definition Edge ultra niske doze zračenja, velike brzine s 384 rekonstruirana sloja. Kod oko četvrtine terapija koje se prilagođavaju nakon procjene reakcije tumora, ključni izazov je otkrivanje je li  tumor reagirao na terapiju. Somatom Definition Edge omogućuje da procjena reakcije na terapiju bude brža i preciznija što olakšava napore i pacijentima i liječnicima.

Kombinacija ova tri uređaja omogućuje i najsuvremenije dijagnostičke procedure poput tzv. 3D fusion topografije. Uređaj za magnetsku rezonancu (MR 3T) poliklinike Radiochirurgia Zagreb pruža mogućnost vrhunskog načina praćenja tijeka bolesti i učinka kemoterapije uz korištenje najnovije tehnologije tzv. Diffusion Weighted Imaging što znatno utječe na kvalitetu i rezultate liječenja.

Uspješno liječenje karcinoma u velikoj mjeri ovisi o njegovom ranom otkrivanju, a Radiochirurgia  Zagreb nudi mogućnost redovitih pretraga, tzv. screeninga  za rano otkrivanje najčešćih karcinoma poput raka pluća, prostate, dojke i kolorektalnih karcinoma. Takve redovite pretrage uključuju i mogućnost uzimanja uzorka tkiva za patološku analizu stereotaksičnom punkcijom. Klinika pruža i usluge pretraga poput virtualne kolonoskopije te ranog otkrivanja karcinoma pluća, jetre i drugih organa uz ultra nisku dozu zračenja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr