Magičnih pet

Za savršeno funkcioniranje ženi su potrebne četiri prijateljice

Za savršeno funkcioniranje ženi su potrebne četiri prijateljice
06.06.2010.
u 15:30
Imati četiri prijateljice čini idealnu grupu od pet, a i nitko nikad na taj način nije izostavljen, smatraju istraživači.
Pogledaj originalni članak

Svaka žena možda ima svoju najbolju prijateljicu, onu kojoj se povjerava i otkriva sve tajne. No, da bi sve funkcioniralo savršeno, ženi su potrebne četiri prijateljice, pokazuju najnovija istraživanja.

Imati četiri prijateljice čini idealnu grupu od pet, a i nitko nikad na taj način nije izostavljen, smatraju istraživači.

Istraživanje provedeno na 1000 žena između 18 i 45 godina govori kako 49 posto žena vjeruje kako je baš četiri idealan broj prijateljica koje bi trebale imati. Tek svaka peta žena smatra kako bi trebala imati tri najbolje prijateljice. Rezultati ovog istraživanja kontradiktorni su slavnom scenariju TV-serije i filmova Seks i grad gdje glumica Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) ima samo tri najbolje prijateljice: Charlotte, Mirandu i Samanthu.

U prilog istraživanju ide serija Kućanice gdje glumica Teri Hatcher (Susan Mayer) ima četiri prijateljice: Bree, Edie, Lynette i Gabrielle, iako se one možda ne ponašaju uvijek na lojalan i prijateljski način.

Istraživanje, koje je proveo Silver Bay Point, pokazuje i kako unutar svake grupe postoje točno određene uloge koje svaka od prijateljica ima: patnica, kućanica, karijeristica, “društvena” i ona koja je uglavnom tiha.

Žene su u istraživanju rekle kako je najvažniji faktor za određivanje prijateljstva mogućnost da se mogu povjeriti i dijeliti iskustva.

Prijašnja istraživanja pokazala su kako većina ljudi najbolje prijatelje upoznaje u školi, a ne na fakultetu ili na poslu. Svaki deveti ispitani pri tome smatra kako su pravi prijatelji odgovorni za oblikovanje njih samih kao osoba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
sargu123
18:58 06.06.2010.

Koje bi to mogle biti ? ....... Xantipa , Kirka , Lucrezia Borgia , ..... joooj sad se nemrem sjetit četvrte .. ! Pomagajte !