Budućnost prijevoza

Za osam minuta do aerodroma: Helikopter Uber Air od danas vozi na Manhattanu!

Foto: Shutterstock
Za osam minuta do aerodroma: Helikopter Uber Air od danas vozi na Manhattanu!
10.07.2019.
u 14:15
Uber helikopter postoji i vozi od Manhattana do JFK-a, a vožnja će stajati između 200 i 250 dolara u jednom smjeru
Pogledaj originalni članak

Putnike Uber može pokupiti na krovu njihove zgrade, na mjestu predviđeno za helikoptere, a do aerodroma vožnja traje osam minuta, a stoji 1 318 i 1 650 kuna u jednom smjeru. Aplikacija će ovu uslugu proširiti i na ostatak zemlje, a 2020. planiraju imati letove i diljem svijeta, piše Daily Mail.

Foto: Shutterstock

Ipak, letovi Uberom dostupni su samo najboljim korisnicima ove aplikacije, točnije Platinum i Diamond članovima, a to su oni koji su potrošili više od 16 000 kuna na Uber Pool, Uber Eats ili 5 500 kuna na Uber x.

Helikopterom se može voziti pet osoba, a putnici mogu imati sa sobom i ručnu prtljagu i torbu s laptopom. Iako ideja zvuči odlično, gradonaćelnik New Yorka nije oduševljen. Zabrinut je zbog mogućnosti nesreća u zraku i htio bi zaustaviti bilo kakvu sličnu vrstu prijevoza.

Danas ova usluga postoji u Dallasu, Los Angelesu i Melbourneu, a od sada i u Manhattanu. Uber radi na tome da u budućnosti, do kraja 2023. godine Uber Air bude raširen diljem SAD-a, da povezuje gradove i predgrađa, a rade i na tome da u ponudi bude više vrsta zračnih vozila.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.