Pripremite se za post

Večernji je uz Vas u skorom razdoblju duhovnog izazova

Foto: VL
Večernji je uz Vas u skorom razdoblju duhovnog izazova
02.02.2018.
u 14:25
Svako razdoblje odricanja može završiti brže nego što bi trebalo ako nemate dobar plan
Pogledaj originalni članak

Korizma je vrijeme kada se približavamo Bogu oslobađanjem od onoga što nas drži u ovisnosti kako bismo se oduprli tjelesnom izazovu i probudili ono duhovno u sebi. Prava žrtva zahtijeva da se u korizmenom razdoblju odreknemo nečega što inače smatramo neizostavnim, a upravo se zato mnogi odluče odreći mesa. Upustite li se u ovaj izazov nepripremljeni, ubrzo biste mogli shvatiti da sastaviti korizmeni jelovnik bez mesa nije tako jednostavno, no ako ste odlučni kad je u pitanju odricanje u korizmi, treba vam plan. Upravo zato 4. 2. uz Večernji list možete pronaći i Korizmenu kuharicu na dar.

S obzirom na ograničen broj namirnica, valja složiti jelovnik koji je istovremeno u skladu s kršćanskim naukom, ali usto je kvalitetan i zdrav. Zadatak je to kojeg se prihvatila sestra Anica Jozić, redovnica školskih sestara franjevki Krista Kralja, čijih 10 jelovnika donosimo u ovoj kuharici.

Prilagoditi jelovnik nije jednostavan posao, ali s obzirom na značaj žrtve na koju se pripremamo, ne bi ni smio biti jednostavan. Kako biste se na vrijeme počeli pripremati za korizmeno razdoblje, u nedjelju 4. 2. Večernji list svim svojim čitateljima poklanja Korizmenu kuharicu, uz koju će svatko moći ispuniti zacrtani duhovni cilj.

Pogledajte na vecernji.hr