Ljeto u Zagrebu

Uz poštivanje svih mjera: Fuliranje Jungle otvorilo svoja zelena vrata na Štrosu

Foto: Martina Marić
Uz poštivanje svih mjera: Fuliranje Jungle otvorilo svoja zelena vrata na Štrosu
16.07.2020.
u 15:15
Unatoč ili u inat koroni, tradicionalni zagrebački gastro festival Fuliranje, koji ima svoju zimsku i ljetnu varijantu, jučer je na već dobro poznatoj lokaciji sa stilom otvorio svoja vrata, a u više nego bogatom programu Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati sve do 26. srpnja.
Pogledaj originalni članak

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova u svoj je zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Kreativna agencija Kokoš ili jaje pripremila je ljetnu varijantu slasnih zalogaja i pića & vrućih ljetnih ritmova u izvedbi sjajnih DJ’a. Uz već legendarne Ozrena Kanceljaka i Tomu Ricova DJ’irat će i predstavnici Hrvatske Funk Delegacije (Bocca Sofistifunk, D-Gree, Pips, Werft, Ilko Čulić), Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, Jazzozo i William Collins te Edo Maajka sa svojim DJ setom. Iris MBM džunglom je zazelenio Strossmayerov trg, a svi biljkoljupci moći će od 17. do 19. srpnja i od 24. do 26. srpnja odabrati biljke po akcijskim cijenama uz mnoštvo stručnih savjeta, dok će dječica naučiti ponešto o biljkama pričalicama. Zadnjeg dana Festivala, 26. srpnja prodavat će se i biljke izložene na Festivalu.

Foto: Martina Marić

Razne twistove i gastro varijacije pripremat će 4 vrsna gastro maga, Marko Palfi spravlja lagane tortilje, smokey burger, Better pizzu i street varijantu pilećih batkića, a Marin Medak priprema kombo u varijantama: burger, pulled pork i pileći ražnjić s cous cous salatom. Tzatziki wrap, salata od hobe i tropic hot-dog odabir su Mate Jankovića, a slastičarski virtuoz, Robert Hromalić, zasladit će posjetitelje paletom prirodnih sladoleda uz jedan potpuno novi okus.

Foto: Martina Marić

Da se pivo odlično slaže sa street delicijama već je dobro poznato, no, Staropramen svojim novim konceptom Staropramen Food Trucka ide korak dalje u pružanju sasvim novog doživljaja. Restoran na kotačima, ovaj retro dizajnirani kamion u prepoznatljivoj zelenoj boji sa zlatnim detaljima oduševljava okusima i mirisima signature ponude jela by Marin Medak, koja se odlično sljubljuju sa Staropramen pivom. Osim pivoljubaca, na svoje će doći i ljubitelji kvalitetnih vina koji će guštati u ponudi hrvatskih vinara, kreativnim koktelima i rakijicama na The Baru i razigranim GINovima na kućici GINgle Jungle, uz promocije&degustacije.

Foto: Martina Marić

Legendarni graffiter Krešimir Golubić organizira za klince i klinceze od 10 do 15 godina radionice crtaonice u nedjelju 19. i 26. srpnja od 10 do 17 sati, a od 16 do 17 sati klinci će moći isprobati crtanje sprejevima na bazi vode. Svi klinci dobivaju i originalnu graffiti skicu autora sa svojim imenom ili nadimkom.

Fuliranje Jungle partnerski podržavaju Jamnica, Coca-Cola i G3 Spirits, a Festival se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Više informacija potražite na FB/Fuliranje i IG.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.