obljetnica

Uz časopis Radost 
i djetinjstvo će biti ispunjeno radošću

Foto: VL
Uz časopis Radost 
i djetinjstvo će biti ispunjeno radošću
22.09.2015.
u 07:49

Svakome tko postane pretplatnik Radost daruje vrijednu knjigu
Pogledaj originalni članak

Književni list za djecu uz koji su odrastali djedovi i bake, mame i tate, danas nestrpljivo očekuju neki novi naraštaji.

U 66 godina izlaženja mnogo se toga promijenilo, ali vrijednosti po kojima se Radost oduvijek prepoznaje ostale su iste. I dalje se njeguje dobar književni tekst i vrhunska ilustracija, podupire se dječje stvaralaštvo i na zabavan način upotpunjuje školsko gradivo.

Iako djeluje u okrilju Večernjega lista, Radost i dalje teži k izravnom kontaktu sa svojim čitateljima putem pretplate i distribucije po školama. Ubrzani razvoj tehnologije izravno djeluje na stvaranje i njegovanje čitalačkih navika. Stručnjaci tako upozoravaju da se dob djece koja tečno čitaju neprestano pomiče – u pogrešnom smjeru, i zato su zabavno-edukativne tiskovine često ključna karika u njihovu razvoju i napretku.

Uz časopis, Radost je dobila i digitalnog brata. Portal radost.hr djeci nudi mnoštvo interaktivnog sadržaja. Najveće su novosti zvučni zapisi za pomoć u svladavanju interpretativnog čitanja, interaktivni zadaci za utvrđivanje gradiva te različite zabavno-edukativne igrice.

Portal Radosti filtar je koji djecu čuva od digitalnog nasilja te nudi provjerene i korisne sadržaje. Početak školske godine savršeno je vrijeme da i vaša djeca postanu dio naše obitelji. I ne zaboravite da osim časopisa i portala velika obitelj Radost organizira cijeli niz dječjih aktivnosti – od rođendana, edukativnih radionica pa sve do izleta i koncerata, uz koje će odrastanje biti jednostavnije, potpunije i, jasno, ispunjeno radošću.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ME
melanija
20:08 22.09.2015.

uskoro mali hrvati vise nece imati svoje djetinjstvo