Nemamo vremena

Ulaskom u novu ljubavnu vezu žrtvujemo dva bliska prijatelja

Foto: Arhiv VL-a
Ulaskom u novu ljubavnu vezu žrtvujemo dva bliska prijatelja
17.09.2010.
u 08:00
Većina nas jednostavno nema dovoljno vremena za intimno prijateljstvo s više od pet ljudi.
Pogledaj originalni članak

Ako ste se ikada našli u situaciji da vas je prijatelj napustio jer ste upravo ušli u vezu, vjerujte da niste jedini. Znanstvenici sa Sveučilišta Oxford tvrde da svaki put kad počnemo vezu izgubimo dva bliska prijatelja.

Većina nas jednostavno nema dovoljno vremena za intimno prijateljstvo s više od pet ljudi, pokazalo je njihovo istraživanje.

Muškarci obično imaju četiri ili pet bliskih prijatelja, a žene pet ili šest. I muškarci i žene na početku veze rješavaju se prijatelja, pokazalo je istraživanje provedeno na osobama između 18 i 60 godina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
dimitrijet
10:03 17.09.2010.

Ja imam najvise prijatelja kad dobijem placu. A onda se tokom mjeseca broj rapidno smanjuje.